ΕΕΑΕ: Το μήνυμα της Δ. Λύχρου στο τεύχος του «ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ»

Η υπογραφή των νέων συμβάσεων εργασίας βάσει του νέου Νόμου και η ανάγκη της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όλων των επαγγελματιών ασφαλιστών αποτελούν βασικές προτεραιότητες, όπως σημειώνει η πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κα Δήμητρα Λύχρου στο τελευταίο ηλεκτρονικό τεύχος «ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ»

Μεταξύ άλλων αναλύονται τα θέματα που απασχόλησαν κατά τη Γενική  Συνέλευση της 12/6/2019 και τα αποτελέσματα των εκλογών του Σωματείου.

Επί τάπητος επίσης η ρύθμιση των 120 δόσεων για Ταμεία και Εφορίες ενώ αναλύονται τα σημαντικά σημεία αναφορικά με τις νέες συμβάσεις που καλούνται να υπογράψουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές με τις ασφαλιστικές εταιρείες, μετά την ψήφιση του Ν. 4583/12-2018.

Παράλληλα, παρουσιάζεται η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που συνδιοργάνωσαν στην Αθήνα τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια  της χώρας, αποσπάσματα από την ομιλία του Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στο 12th Insurance Conference, και αλλά νέα.

Στο μήνυμα της η κα Λύχρου αναφέρει:

Με ανανεωμένη εντολή και με πολλά νέα πρόσωπα στην σύνθεσή του το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, καλείται να τρέξει τα πράγματα, καθώς οι συνθήκες που διαμορφώνονται φαίνονται ευνοϊκές για τον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και για την ασφαλιστική αγορά εν γένει. Δύο οι προτεραιότητες που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε. Πρώτη, η υπογραφή των νέων συμβάσεων συνεργασίας, προκειμένου να ρυθμιστεί σωστά το εργασιακό πλαίσιο. Οι νέες συμβάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν όλα όσα ο Νόμος 4583/18 ορίζει. Υποχρεώσεις δηλαδή και δικαιώματα και των δύο πλευρών.
Έχουμε επιτύχει να συμπεριληφθούν στον νόμο διεκδικήσεις και αιτήματα πολλών ετών, που δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις μας με τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Χρειάζεται προσοχή ώστε να αποτυπωθούν και στις νέες συμβάσεις. Η δεύτερη προτεραιότητα αφορά την ανάγκη εκπαίδευσης και επιμόρφωσης όλων. Πέραν των τυπικών και πολλές φορές δυστυχώς χωρίς ανανέωση ύλης, πιστοποιήσεων, χρειάζεται σε βάθος μελέτη και εξειδίκευση γνώσεων, καθώς οι απαιτήσεις του νόμου αλλά και της κοινωνίας είναι πλέον υψηλές.
Στον τομέα της εκπαίδευσης στοχεύουμε να επικεντρωθούμε, διερευνώντας συστηματικά τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Ασφαλιστικών Πρακτόρων, προκειμένου να οργανωθούν δράσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην διαμόρφωση άριστων επαγγελματιών στον χώρο. Ζητούμενο για εμάς είναι το θεματικό περιεχόμενο του όποιου εκπαιδευτικού προγράμματος να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες που έχουν καταγραφεί και να έχει σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο που να παρέχει κίνητρο μάθησης, ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο της μειωμένης παρακολούθησης που παρουσιάζεται, όταν διαπιστώνεται ότι η πραγματικότητα είναι κατώτερη των προσδοκιών. Σύντομα θα έχουμε να προτείνουμε περισσότερα επ’ αυτού. Μέχρι τότε διαβάστε καλά τις συμβάσεις που θα σας έρθουν και επαναδιαπραγματευθείτε τις!

Το ηλεκτρονικό τεύχος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*