Ενισχύεται η διεύθυνση του ΓΛΚ για την απονομή εκκρεμών συντάξεων

“Αγκάθι” παραμένει για την ηγεσία του Υπ. Εργασίας το ζήτημα της απονομής εκκρεμών συντάξεων. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως εντός του 2019 έχουν εκδοθεί από τη διεύθυνση απονομής συντάξεων του ΓΛΚ 4.791 περιπτώσεις συνταξιοδότησης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως κάθε μήνα απονέμονται μόλις 598 συντάξεις, όταν η συγκεκριμένη διεύθυνση θα έπρεπε να εκδίδει πάνω από 1.200 συνταξιοδοτικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” με στόχο την εκκίνηση της διαδικασίας επίσπευσης στην έκδοση των συντάξεων που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους, εξετάζεται η επαναφορά 53 εργαζομένων στην υπηρεσία απονομής συντάξεων του ΓΛΚ στις θέσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία επίσκεψη της ηγεσίας του Υπ. Εργασίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), είχε διαπιστώσει ότι συνολικά οι υποθέσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αγγίζουν τις 160.000. Σε αυτές, βέβαια, συγκαταλέγονται αιτήσεις για παροχή πληροφοριών, εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, μεταβολή στοιχείων συνταξιούχων ή προστατευόμενων μελών, αιτήσεις για αναγνώριση ετών κ.λπ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στόχος είναι εντός Σεπτεμβρίου η συγκεκριμένη υπηρεσία να ενισχυθεί με επιπλέον 50 εργαζομένους από τον ΕΦΚΑ.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων είχε τεθεί υψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Υπ. Εργασίας με τον κ. Βρούτση να είχε κάνει λόγο για περίπου 400.000 εκκρεμότητες του ΕΦΚΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*