Ανασφάλιστα: Πώς θα γίνουν οι νέοι έλεγχοι εντός Σεπτεμβρίου

Όπως έγινε πολύ πρόσφατα γνωστό, από τα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι νέοι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα, στα πρότυπα των αρχικών ελέγχων που έγιναν με βάση τα αρχεία που έχει στα χέρια της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τα σχετικά αρχεία ασφαλισμένων οχημάτων της ΕΑΕΕ.

Οι συναρμόδιες Αρχές θα κάνουν τις διασταυρώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το σύνολο των ανασφάλιστων οχημάτων συγκρίνοντας τις δύο βάσεις δεδομένων.

Ο έλεγχος είχε γίνει γνωστό ότι επρόκειτο να γίνει τον περασμένο Μάιο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό κι έτσι η όλη διαδικασία έλαβε αναβολή.

Η διασταύρωση θα γίνει με βάση μια συγκεκριμένη ημερομηνία και όσα οχήματα ήταν ανασφάλιστα τη συγκεκριμένη ημέρα βάσει του αρχείου της Ένωσης θα επιφέρουν στους ιδιοκτήτες τους τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα οχήματα αυτά τα οποία εντοπίστηκαν χωρίς ασφάλεια στον πρώτο κύκλο ελέγχων τον Απρίλιο του 2018. Στους ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων είχαν επιβληθεί πρόστιμα μέσω Taxisnet και πλέον ζητούμενο αποτελεί εάν συμμορφώθηκαν με τη νομοθεσία, ασφαλίζοντάς τα,  κι εάν κατέβαλαν  τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η ΑΑΔΕ είχε από πέρυσι ως στόχο την υλοποίηση 2 έλεγχοι κάθε χρόνο χωρίς προειδοποίηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό λόγω πολλών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής αστάθειας που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα, έως και τη διεξαγωγή των εκλογών, γεγονός που προκάλεσε στασιμότητα στους ελέγχους.

Πλέον έχουν τεθεί οι βάσεις για την επανέναρξη της διαδικασίας και οι λίστες των ταυτοποιήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες του IW, έχουν καθοριστεί με βάση συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Διαβάστε επίσης:

Νέο κύμα ελέγχων για τα ανασφάλιστα – Βαριά τα πρόστιμα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*