Ταξιδιωτική ασφάλιση: Λόγοι για να τη βάλουμε στη «βαλίτσα» μας

Διανύουμε την περίοδο του καλοκαιριού και τα απρόοπτα μπορεί να χαλάσουν τις διακοπές μας, που τόσο πολύ περιμέναμε όλη τη χρονιά.

Για τον λόγο αυτό, η «Υδρόγειος Ασφαλιστική» μας συστήνει τα οφέλη της ταξιδιωτικής ασφάλισης έναντι κινδύνων και απρόβλεπτων γεγονότων που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Ποιοι είναι οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις διακοπές μας και πώς βοηθά η ταξιδιωτική ασφάλιση;

  1. Καιρικά φαινόμενα

Μπορεί τα έντονα καιρικά φαινόμενα που χαρακτηρίζουν τους χειμερινούς μήνες να αποτελούν έναν σοβαρό λόγο αγοράς ταξιδιωτικής ασφάλισης η καλοκαιρινή ωστόσο περίοδος παρουσιάζει εξίσου  σημαντικά θέματα για τους ταξιδιώτες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Οι περισσότερες από τις μισές καθυστερήσεις πτήσεων κάθε χρόνο συμβαίνουν το καλοκαίρι.

  1. Αυξημένες μετακινήσεις

Περισσότεροι άνθρωποι ταξιδεύουν το καλοκαίρι, γεγονός που συνεπάγεται πιο γεμάτες πτήσεις, συνωστισμό και μεγαλύτερες ουρές στα αεροδρόμια και άλλα πιθανά προβλήματα.

Παρουσιάζονται λοιπόν αυξημένες πιθανότητες για καθυστερήσεις πτήσεων, την παραλαβή αποσκευών στα αεροδρόμια αλλά και περισσότερα κρούσματα κλοπής αποσκευών. Επίσης η αυξημένη έξοδος από τις πόλεις, ιδιαίτερα τις περιόδους αιχμής , μπορεί να δημιουργήσει καθυστερήσεις και άλλα προβλήματα στις μετακινήσεις μας με το αυτοκίνητο.

  1. Καλοκαιρινές δραστηριότητες και όχι μόνο

Οι καλοκαιρινές διακοπές ενδείκνυνται για χαλάρωση, σίγουρα όμως για πολλούς από εμάς το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τις αγαπημένες μας δραστηριότητες. Κολύμπι, ποδηλασία, πεζοπορία, ορειβασία ανάμεσα σε άλλα αγαπημένα σπορ ή και πιο «χαλαρές» ενασχολήσεις μας, όπως π.χ. βαρκάδα και ρακέτες, μπορούν να μας προσφέρουν άπειρες ώρες απόλαυσης αλλά και να οδηγήσουν σε περισσότερα ατυχήματα και τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του  ταξιδιού μας.

  1. Ζημιές που μπορούμε να προξενήσουμε σε τρίτους

Ειδικά στο εξωτερικό, ζημιές που μπορούμε να προξενήσουμε σε τρίτους δεν περνούν «απαρατήρητες» ούτε θα διορθωθούν με μια «συγγνώμη».  Σε αυτές τις περιπτώσεις η αποκατάσταση της ζημιάς που προξενήσαμε μέσω οικονομικής αποζημίωσης θεωρείται αυτονόητη. Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει ένα κόστος το οποίο ποτέ δεν περιλαμβάνουμε στον προϋπολογισμό των διακοπών μας αλλά παρόλα αυτά μπορεί να είναι υψηλό και να καταστρέψει τις διακοπές μας.

  1. Τελικά: Διακοπές = Επένδυση

Είναι αλήθεια ότι το κόστος ενός έκτακτου περιστατικού στις διακοπές μας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα σχέδια και τη διάθεσή μας. Εξάλλου, γιατί να μην το τονίσουμε; Για  τους περισσότερους από εμάς οι καλοκαιρινές μας διακοπές είναι κάτι για το οποίο κάνουμε σχέδια οικονομία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, άρα ένα σημαντικό γεγονός πάνω στο οποίο έχουμε επενδύσει χρήμα, χρόνο και προσδοκίες. Και όπως κάθε επένδυση έτσι και αυτή χρειάζεται τη σωστή προστασία για να αποδώσει το καλύτερο σε εμπειρίες, ξεκούραση ή ό,τι άλλο προσδοκούμε!

Voice της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*