Ορίστηκαν εκκαθαριστές της Olympic Insurance

Μετά από μήνες δικαστικής μάχης, το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε την περασμένη βδομάδα απόφαση για εκκαθάριση της ασφαλιστικής εταιρείας Olympic Insurance και διορισμό εκκαθαριστών.

Η διαδικασία κράτησε πολλούς μήνες, καθώς πιστωτές της ασφαλιστικής θεωρούσαν πως δεν θα έπρεπε να διοριστεί ως εκκαθαριστής μόνο το άτομο που πρότεινε το Ταμείο Ασφαλιστών Μηχανοκίνητων Οχημάτων (ΤΑΜΟ) και συγκεκριμένα ο κ. Παύλος Νακούζης αλλά ακόμα ένα άτομο και συγκεκριμένα πρότειναν τον κ. Κρις Ιακωβίδη.

Το δικαστήριο έκρινε πως η θέση που εξέφρασε λειτουργός της Εφόρου Ασφαλίσεων ότι το ποσοστό των εκκρεμουσών υποχρεώσεων της ασφαλιστικής στον κλάδο Ευθύνης Μηχανοκίνητων Οχημάτων υπερβαίνει το 50% κι άρα μπορεί να επιλέξει το ΤΑΜΟ τον εκκαθαριστή, δεν ευσταθεί. Το δικαστήριο σημείωσε πως με βάση τα ενώπιον του στοιχεία, τα ασφαλιστήρια της εταιρείας για τον κλάδο ευθύνης μηχανοκίνητων οχημάτων ανέρχονται σε 39.9 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας ανέρχεται σε 112.3 εκατ. ευρώ, άρα μόλις στο 35.5% άρα δεν επιτρέπεται στο ΤΑΜΟ να εισηγηθεί και να επιλέξει τους εκκαθαριστές της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση, η εξέλιξη αυτή  απασχόλησε το δικαστήριο σε σχέση με το ποιος θα είναι τελικά ο εκκαθαριστής της εταιρείας.  Αφού λήφθηκαν υπόψη διάφορα δεδομένα, το δικαστήριο έκρινε πως η καλύτερη λύση ήταν ο διορισμός του Π. Νακούζη ως εκκαθαριστή από κοινού με τον επίσημο Παραλήπτη της Δημοκρατίας.

Η εισήγηση άλλων πιστωτών για διορισμό και του Κρις Ιακωβίδη, δεν έγινε αποδεκτή καθώς το δικαστήριο έκρινε πως δεν επρόκειτο για υφιστάμενους πιστωτές αλλά για μελλοντικούς κι έτσι η εισήγησή τους απορρίφθηκε.

Πηγή : philenews.com

Διαβάστε επίσης:
Διαφωνίες για την εκκαθάριση της Olympic Insurance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*