Δραστηριότητες Insurtech: Στις ασφάλειες δοκιμάζονται όλα

Της Ελενας Ερμείδου

Μπαίνουν και βγαίνουν τα Insurtech από την αγορά. Τα τελευταία δύο χρόνια δοκιμάζονται εκατοντάδες πλατφόρμες υπό επωνυμίες που στο μέλλον μπορεί να γίνουν γνωστές ή να παραμείνουν άγνωστες. Οι insurtech, blockchain νεοφυείς επιχειρήσεις αναζητούν πρωτοποριακές λύσεις και υπόσχονται αύξηση κερδοφορίας στις ασφαλιστικές με πιο λεπτομερές underwriting. Κρίσιμος ο ρόλος και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης η οποία όμως λειτουργία στο μέλλον σύμφωνα με μελέτη της Allianz και χωρίς να υπάρχει κάποια επεξήγηση για το πώς, θα φορολογηθεί.

Insurtech: Το 10% της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς έως το 2023

Οι δραστηριότητες των insurtech στην εβδομάδα

Εντεκα νεοφυείς insurtech επιχειρήσεις ξεκίνησαν συνεργασία με τα Lloyds στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος. Πάνω από 130 εφαρμογές θα δοκιμαστούν ανά τον κόσμο. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις insurtech να συνεργαστούν με τα Lloyds στην διαχείριση του ρίσκου. Η εν λόγω ομάδα θα ξεκινήσει την συνεργασία με τα Lloyds από 2 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Με στόχο την επίτευξη άμεσων αποτελεσμάτων επιχείρηση στο τομέα των insurtech για την επιστημονική ανάγνωση δεδομένων με στόχο την αυτόματη έκδοση αποτελεσμάτων στο underwriting συνάπτει συνεργασία με την Hanover Insurance Group

Εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας blockchain η οποία έχει ιδρυθεί από την ΕΥ και μία εταιρεία λογισμικού ξεκινούν συνεργασία για την επίτευξη άμεσων αποτελεσμάτων στην ψηφιακή αυτοματοποίηση της ασφαλιστικής αγοράς. Στόχος της προσπάθειας είναι ψηφιοποίηση εγγράφων στις ασφάλειες που έχουν σχέση με την διαδικασία των αυτόματων συναλλαγών.

Μία ακόμα συνεργασία αφορά τις υπηρεσίες ασφάλισης για κλεμμένα ή και κατεστραμμένα ασφαλισμένα ηλεκτρικά ποδήλατα. Βέλγικη Insurtech συγκεκριμένα ξεκινά συνεργασία με εταιρεία σχεδιασμού ποδηλάτων. Η εταιρεία ήδη παρέχει δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια. Οι πολιτικές στοχεύουν στην διευκόλυνση καταγραφής των απαιτήσεων μέσω app.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*