Τι γράφει το ημερολόγιο 2019 των αντασφαλιστών

της Ελενας Ερμείδου

Tο “κεφάλαιο” αντασφάλειες ανοίγει με είσοδο του Φθινοπώρου με τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις. Οι τέσσερις αυτές διοργανώσεις διεθνούς κύρους αναμένεται να σηματοδοτήσουν την πορεία του κλάδου των αντασφαλειών για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 και τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Αντασφάλειες: Γρίφοι και προβλέψεις 2019 / 2020

Το σκηνικό ανοίγει με την κορυφαία εκδήλωση στο Μόντε Κάρλο όπου συναντώνται άπαντες (αντ) ασφαλιστές από όλο τον κόσμο, μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, οίκοι αξιολόγησης, μεγάλα συμβουλευτικά γραφεία.

 

Η συνέχεια δίνεται στην Υδρα με την καθιερωμένη συνάντηση Ελλήνων μεσιτών αντασφαλίσεων, με στελέχη αντασφαλειών κυρίως από αντασφαλιστικές στην Ευρώπη, ασφαλιστών, πραγματογνωμόνων, νομικών συμβούλων, δικηγορικών γραφείων, ασφαλιστών νομικής προστασίας.

 

Το Οκτώβριο έρχεται άλλη μία μεγάλη συνάντηση στην Γερμανική πόλη της κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης  Baden – Baden  όπου εκεί δίνεται η ευκαιρία σε cedants, μεσίτες (αντ)ασφαλίσεων να κάτσουν να συζητήσουν για τις ανανεώσεις των αντασφαλιστιών συμβάσεων πριν έλθει η ώρα να πέσουν οι επίσημες υπογραφές τη 1η Ιανουαρίου του 2020. Η συνάντηση του Baden-Baden αρχικά και μέχρι το 1978 είχε ξεκινήσει ως ετήσια συνάντηση της Γερμανικής Ναυτιλίας.

 

Το “κεφάλαιο” των αντασφαλιστών για το 2019 κλείνει αρχές Νοεμβρίου με το παγκόσμιο συνέδριο που γίνεται στο κρατίδιο της Σιγκαπούρης, στην Σιγκαπούρη, αμέσως με το Baden – Baden. Στόχος του συνεδρίου του “The Singapore International Reinsurance Conference, SIRC” είναι να προωθήσει την συμμόρφωση του κλάδου να ενισχύσει τα εποπτικά, νομικά και δεοντολογικά πρότυπα.

Οι ημερομηνίες των συνεδρίων αναλυτικά

  • Monte – Carlo, 63ο Rendez Vous de Septembre, 7-12 Σεπτεμβρίου
  • 21ο Insurance & Reinsurance Meeting, 25-27 Σεπτεμβρίου στην Υδρα
  • Baden – Baden Reinsurance Meeting, 20-24 Οκτωβρίου 2019
  • The Singapore International Reinsurance Conference, SIRC”, 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου Σιγκαπούρη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*