Οδική Ασφάλεια: Φορολογικά κίνητρα για αγορά κράνους!

Φορολογικές ελαφρύνσεις για την αγορά κράνους προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την σημερινή επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών όπου και τέθηκαν οι προτεραιότητες το επόμενο διάστημα με τον Υπουργό, Κώστα Καραμανλή. Παρόντες επίσης ήταν ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και οι γενικοί γραμματείς Νίκος Σταθόπουλος και Γιώργος Καραγιάννης.

Μια βασική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για τα κράνη, καθώς όπως ειπώθηκε, είναι αδιανόητο να θρηνούμε κάθε χρόνο τόσες ανθρώπινες ζωές, επειδή οι οδηγοί δεν φορούν κράνη.

«Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Όπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρχουν θάνατοι από μη χρήση κράνους και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε θεσμοθέτηση φορολογικών κινήτρων, ώστε η απόκτηση του κράνους να γίνει πιο οικονομική.

«Τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας αποτελούν απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη νέα διακυβέρνηση. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευθεί σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με μία σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους νέους οδηγούς, στην ποιότητα των δρόμων μας αλλά προφανώς και την πολύ αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν εξαγγελθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά τα άλλα, στην ατζέντα της συνάντησης ήταν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα υπό δημοπράτηση έργα, καθώς και ο εξορθολογισμός και η βελτίωση των υπηρεσιών των συγκοινωνιών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*