Οι τρεις πιο ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές στο κόσμο

Η ολλανδική SciSports, εταιρεία που ειδικεύεται στα sports analytics, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τους τρεις πιο ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους φέτος. Πρώτος έρχεται ο Svetozar Markovic, η πρόσφατη μεταγραφή του Ολυμπιακού από την Παρτιζάν, ενώ ακολουθεί ο Dani Olmo της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ο Adam Hlozek της Σπάρτα Πράγας.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο και οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα για να φτιάξουν την καλύτερη δυνατή εντεκάδα. Με τον μεγάλο ανταγωνισμό και τα τεράστια κόστη μεταγραφών δεν είναι όμως πάντα εύκολο να διαλέξεις το σωστό παίκτη.

Αναλύσεις βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει η η SAS, αναπτύσσοντας τις βέλτιστες τακτικές και αναλύοντας όλα τα πιθανά ρίσκα.

Η εταιρεία, αξιοποιώντας τις λύσεις της SAS, ανέπτυξε το SciSkill Index, ένα σύστημα real-time tracking που συνεισφέρει σημαντικά στη σωστότερη επιλογή παικτών και στη δημιουργία των ισχυρότερων συλλόγων στα κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως.

Το εργαλείο αυτό αξιολογεί κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή στον κόσμο με έναν μοναδικό universal δείκτη, αναλύοντας περισσότερους από 2,000 αγώνες σε 244 πρωταθλήματα κάθε εβδομάδα, ενώ παράλληλα αξιοποιεί machine learning αλγόριθμους ώστε να υπολογίσει την ποιότητα, τις ικανότητες και την αξία περισσότερων από 90,000 ποδοσφαιριστών. Αυτό βοηθά τους συλλόγους στην εξεύρεση ταλέντων και παικτών που ταιριάζουν σε το δικό τους συγκεκριμένο προφίλ, αλλά και να αναλύσουν τους αντιπάλους τους.

19.6 TB data ανά αγώνα

Οι πληροφορίες που καλείται να αναλύσει ο υπολογιστής σε αυτή τη διαδικασία προέρχονται από 14 κάμερες τοποθετημένες γύρω από το στάδιο και κατά τη διάρκεια του αγώνα κάθε κάμερα δημιουργεί 1.4 TB δεδομένων, συνεπώς 19.6 TB δεδομένων ανά αγώνα.

Παράλληλα, οι ειδικοί της SciSports αναλύουν 2,000 αγώνες την εβδομάδα, με αποτέλεσμα όλες οι συλλεγμένες πληροφορίες να συνθέτουν μια τεράστια βάση δεδομένων που πρέπει να αναλυθεί προσεκτικά.

Football Manager στον πραγματικό κόσμο

Η έμπνευση των ιδρυτών της εταιρείας SciSports που σήμερα διεξάγει αναλύσεις για συλλόγους όπως η Feyenoord Rotterdam, η Βασιλεία, η Leeds United και ο Άγιαξ, ήταν το δημοφιλές παιχνίδι Football Manager το οποίο σου δίνει την ευκαιρία να μανατζάρεις τον δικό σου ποδοσφαιρικό σύλλογο.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*