Στα 687 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της CNP ASSURANCES το α΄ εξάμηνο του 2019

Ο γαλλικός πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός CNP ASSURANCES, ιδιοκτήτης κατά 100% του ηγετικού Ασφαλιστικού Ομίλου στην Κύπρο, CNP CYPRUS, ανακοίνωσε τα αποτελέσματά του για το πρώτο εξάμηνο 2019.

Σύμφωνα με αυτά, τα σημαντικότερα στοιχεία είναι:

  • Κύκλος Εργασιών €17.6 δις, αύξηση 3.6%
  • Καθαρά Κέρδη €687 εκ., αύξηση 2.3%

Ο κ. Antoine Lissowski, Διευθύνων Σύμβουλος της CNP ASSURANCES, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Η CNP ASSURANCES πέτυχε ισχυρές επιχειρηματικές επιδόσεις κατά το πρώτο εξάμηνο, παρά το περιβάλλον των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων στην Ευρώπη. Ειδικότερα, στην Ευρώπη, το επιχειρηματικό μας μοντέλο απέδειξε μεγάλη ικανότητα αντοχής μέσα σε μια υποτονική αγορά, ενώ στη Λατινική Αμερική, καταγράψαμε εντυπωσιακή ανάπτυξη και καταφέραμε να είμαστε η τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βραζιλίας.

Ως επακόλουθο των πιο πάνω, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 3,6% και η καθαρή κερδοφορία αυξήθηκε κατά 2,3%. Η προσήλωσή μας στην πειθαρχημένη διαχείριση του κόστους συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της αναλογίας κόστους/εσόδων. Συνεχίζουμε στο δρόμο του επιχειρησιακού μετασχηματισμού”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CNP CYPRUS, κ. Τάκης Φειδία, ανέφερε σχετικά:

«Τα εξαμηνιαία αποτελέσματα της CNP ASSURANCES καταγράφουν την ορθότητα του επιχειρηματικού μοντέλου, τη μεγάλη οικονομική ευρωστία και τον υψηλό δείκτη εμπιστοσύνης της μητρικής μας εταιρείας. Το γεγονός αυτό, σε συνέχεια της πρόσφατης εξέλιξης όπου η CNP ASSURANCES επένδυσε επιπλέον 97,5 εκ ευρώ στην Κύπρο, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο (100%) του μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου CNP CYPRUS, επιβεβαιώνει τη δυναμική προοπτική του Ομίλου μας στην Κύπρο και τη συνολικά επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξής του».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*