Πώς θα πωλούνται καλύτερα τα προϊόντα υγείας

Της Ελενας Ερμείδου

Τέσσερις βασικές απαιτήσεις καλούνται να καλύπτουν τα προϊόντα ασφάλισης υγείας για πωλούνται καλύτερα και να είναι πιο χρήσιμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του IW.gr

Α) να παρέχουν όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες ακριβές θεραπείες ιατρικής . Β) να δίνουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και συνθήκες νοσηλείας χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς με λογικό ασφάλιστρο. Γ)  να προβλέπουν την μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου στις υπηρεσίες χωρίς την χρήση του δημοσίου τομέα αλλά και όταν γίνεται η χρήση ο ασφαλισμένος να μην επιβαρύνεται με συμμετοχή και να διατηρεί το ετήσιο όριο κάλυψης ανέπαφο. Δ) να παρέχουν καλύψεις πρόληψης.

Η πρόληψη στην υγεία εφ’ εξής θα έχει πολύπλευρο και καθοριστικό ρόλο. Στόχος της πρόληψης o έγκαιρος εντοπισμός αλλαγής κατάστασης της υγείας για την αντιμετώπιση ασθενειών που μπορεί να εκδηλωθούν στο μέλλον. Το στοίχημα των ασφαλιστικών στο κλάδο της υγείας είναι να καταφέρουν με ενημέρωση, ή την παροχή κινήτρων να περάσουν τις απαραίτητες γνώσεις ή την κουλτούρα στα νέα άτομα και γενικά στο κοινωνικό σύνολο ώστε να βελτιωθούν τα πρότυπα διαβίωσης.

Το μέτρο της πρόληψης περιλαμβάνει δύο πυλώνες: Την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη. Στο επίκεντρο της πρωτογενούς πρόληψης είναι κυρίως οι συνήθειες καθημερινής διαβίωσης, οι διαγνωστικοί έλεγχοι, οι προληπτικοί έλεγχοι, κτλ. Στόχος να εντοπιστούν και να αποφευχθούν μελλοντικές παθήσεις ή να μετριαστεί η εξέλιξη των παθήσεων. Η δευτερογενής πρόληψη έχει να κάνει με τα μέτρα που λαμβάνονται ώστε η διάγνωση να είναι έγκυρη μετά την εμφάνιση της νόσου.

Ο Κλάδος Υγείας ο οποίος αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους τομείς δραστηριοποίησης της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια αξιοσημείωτη και διαρκώς αυξανόμενη παραγωγή ασφαλίστρων.

Υγεία: 6 τρόποι να περιοριστεί το κόστος αποζημιώσεων

Το 2018 η παραγωγή ασφαλίστρων στην υγεία κατέγραψε αύξηση 37,8% έναντι 35,6% του έτους 2017. Αυξητικά κινούνται και τα μεγέθη των ιδιωτικών κλινικών στην Ελλάδα κατά περίπου 2% και των διαγνωστικών κέντρων και άλλων υπηρεσιών υγείας κατά 3% περίπου.

Μεταξύ των ασφαλιστικών που διαθέτουν προϊόντα πρόληψης υγείας είναι η Ατλαντική Ενωση, η AXΑ Ασφαλιστική, η  Interamerican, η Interlife, η Prime Insurance, η Ευρωπαϊκή Πίστη κ.α.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*