Στα σκαριά…η ψηφιακή σύνταξη

Σύνταξη η οποία θα μπορεί να βγει σε μια ημέρα ή αλλιώς η ψηφιακή σύνταξη για τους πολίτες είναι ένας από τους βασικούς σχεδιασμούς του Υπουργείο Εργασίας.

Όπως το είχε προαναγγείλει και το ανακοίνωσε επισήμως από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, στόχος είναι από 1η του 2020, το 34,8% των συντάξεων να βγουν ψηφιακά, ενώ τον Ιούνιο του 2021 το 90% των νέων συντάξεων πλέον να βγαίνουν ψηφιακά, μέσω του νομοθετικού νομοσχεδίου Άτλας.

«Ήταν έτοιμο από το 2014. Σας το παρέδωσα και το εγκαταλείψατε λόγω ιδεοληψίας», σημείωσε, εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ξανά τα σχέδια για τους 3 πυλώνες ασφάλισης: «Ο πρώτος είναι ο δημόσιος. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η επικουρική σύνταξη. Η όποια μετάλλαξη γινει σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα, θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια, με δέσμευση ότι κανείς συνταξιούχος δεν θα χάσει ούτε 1 ευρώ. Θα ενδυναμώσουμε το κομμάτι των επαγγελματικών ταμείων. Στον τρίτο πυλώνα θα δώσουμε κίνητρα στις ιδιωτικές εταιρείες για να διευρύνουν τον ρόλο τους.

Κανένα κοινωνικό επίδομα δεν καταργείται. Τα διατηρούμε και τα διευρύνουμε», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: Ο «ανηφορικός δρόμος» του Γιάννη Βρούτση

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*