Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Κέρδη 1 δις για το δεύτερο εξάμηνο «βλέπει» η Munich Re

Θετική επίπτωση από τις χαμηλότερες ζημίες για φυσικές καταστροφές και την αποδέσμευση αποθεματικών

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Κέρδη της τάξης του 1 δις. ευρώ –σε επίπεδο ομίλου- αναμένει ο γερμανικός αντασφαλιστικός κολοσσός Munich Re για το β’ τρίμηνο του 2019, ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων του αναμενόμενου ζημίες από φυσικές καταστροφές για την εξεταζόμενη περίοδο, αλλά και την αποδέσμευση κεφαλαίων από το αποθεματικό που είχε σχηματιστεί για τις ζημίες προηγούμενων χρήσεων.

Η Munich Re ανακοίνωσε ότι διατηρεί τον στόχο για κέρδη 2,5 δις. ευρώ για ολόκληρο το 2019, εξαιτίας της αβεβαιότητας για την εξέλιξη των φυσικών καταστροφών, αλλά και της πορείας των αγορών χρήματος και κεφαλαίου για το υπόλοιπο του έτους.

Η JP Morgan είχε κάνει λόγο για κέρδη 610 εκατ. ευρώ για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2019, αλλά η εν λόγω εκτίμηση αποδείχθηκε υπερβολικά μετριοπαθής.  Τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου ευνοούνται και από τη σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, όταν η Munich Re είχε εμφανίσει υψηλές ζημίες από ανθρωπογενείς καταστροφές που είχαν επηρεάσει αρνητικά τα μεγέθη του κλάδου περιουσίας-ατυχημάτων, ο οποίος κατέγραψε μεν κέρδη 728 εκατ. ευρώ για την περίοδο, αλλά με αύξηση του συνδυασμένου δείκτη στο 102%.

Υψηλότερες του αναμενόμενου ζημίες επηρέασαν επίσης και τις επιδόσεις της Munich Re κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019,  καθώς ενσωμάτωσαν –μεταξύ άλλων- ζημίες ύψους 273 εκατ. ευρώ εξαιτίας του τυφώνα Jebi που χτύπησε την Ιαπωνία, καθώς και αποζημιώσεις που συνδέονται με συμβάντα προηγούμενων ετών. Παρά το αυξημένο «φορτίο καταστροφών» του πρώτου τριμήνου, ωστόσο, οι αναλυτές θεωρούν ότι το καλό δεύτερο τρίμηνο θα οδηγήσει τις ζημίες από καταστροφές εντός των επιπέδων που είχε προϋπολογίσει ο όμιλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*