Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1R σημειώθηκε στις 14.13, με επίκεντρο τη Μαγούλα. Ειδικότερα το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 4 χλμ. βορείως της Μαγούλας και το εστιακό της βάθος στα 12 χλμ. σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση παρατηρήθηκε έντονο πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Ο σεισμός ήταν μικρού εστιακού βάθους 2χλμ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο για αυτό συνοδεύτηκε από μεγάλη ένταση και βοή και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα, όπως εξήγησε ο κ. Παπαζάχος.

Ο καθηγητής σημείωσε επίσης πως ο σεισμός προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο του σεισμού του 1999. Συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες διευκρινίζοντας ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί

Περίπου 10 σεισμοί εντάσεως 2,4R ως 3,8R έχουν λάβει χώρα με τους ειδικούς να συνηγορούν  – με κάθε επιφύλαξη για την ώρα – πως η ακολουθία αυτή καθιστά τον σεισμό των 5,1R ως κύριο.

Οι αρμόδιες αρχές αυτην την ώρα βρίσκονται επί ποδός για να εντοπίσουν αν υπάρχουν τραυματίες ή ζημιές στις περιοχές της Αττικής. Αυτή την ώρα, λίγο πριν τις 15:00, δεν υπάρχει καμία αναφορά.

Σε γενική επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική όπως και η ΕΜΑΚ για παν ενδεχόμενο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*