Χρήστος Κώνστας

Όταν η πολιτική στηρίζει τις προσδοκίες των αγορών…

Tην έκδοση ενός επταετούς ομολόγου, που δεν θα κοστίσει περισσότερο από 1,55% και ενός δεκαπενταετούς με επιτόκιο όχι μεγαλύτερο του 2,7%σχεδιάζουν τώρα στην οδό Ομήρου οι επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, περιμένοντας το πράσινο φως από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

  • Οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές χρήματος, αυτή την εποχή, κρίνονται ιδιαίτερα ευνοϊκές, κι ακόμη καλύτερη είναι η υποδοχή των ελληνικών τίτλων εν όψει του κύματος αναβαθμίσεων της πιστοληπτικής αξιοπιστίας της οικονομίας, που αναμένεται μέσα στον Αύγουστο.
    Ηδη οι τράπεζες Πειραιώς και Εθνική βγήκαν στις αγορές, εκδίδοντας ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης (από τα οποία οι ελληνικές τράπεζες απείχαν τα τελευταία 10 χρόνια).
    Εξαιρετική κρίνεται η επιτυχία της Εθνικής Τράπεζας, η οποία όχι μόνον άντλησε 400 εκατ. ευρώ αλλά είχε και τη δυνατότητα επιλογής των επενδυτών, στους οποίους προσέφερε τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης ΤIER 2, αφού εκδηλώθηκε ενδιαφέρον ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

Περισσότερα στο Banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*