Αllianz, logo, λογότυπο, σημαίες

Εκτόξευση των επιδόσεων της Allianz στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας

Παρόλο που η ασφαλιστική διείσδυση ή τα ασφάλιστρα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ μειώθηκε κατά 5,4% στην Ασία, στις Φιλιππίνες και άλλες χώρες όπως το Βιετνάμ, το Λάος, τη Σρι Λάνκα και την Ινδία, πλην της Ιαπωνίας, σημειώθηκε διψήφια ανάπτυξη.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μέρος έκθεσης της Allianz Global Insurance που δημοσίευσε η Allianz Research.

Η Allianz Research, σε δελτίο τύπου, ανέφερε ότι αναμένει ανάπτυξη 9,4% ετησίως κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας στην Ασία, εκτός της Ιαπωνίας.

Περίπου 60% πρόσθετα ασφάλιστρα αναμένεται να δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή. Στις Φιλιππίνες, προβλέπεται ανάπτυξη στην αγορά κατά 12,3%.

«Οι ισχυρές επιδόσεις της Allianz στις Φιλιππίνες αντανακλούν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τα ισχυρά μακροοικονομικά θεμελιώδη μεγέθη. Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τη συνεχή επέκταση της οικονομικής μας δραστηριότητας στη χώρα», δήλωσε ο Alexander Grenz, νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Allianz PNB Life.

Η έκθεση έδειξε ακόμη ότι τα ασφάλιστρα στη χώρα αυξήθηκαν κατά 17,7% το 2018, ποσοστό πολύ υψηλότερο από τον περιφερειακό μέσο όρο. Στην πραγματικότητα, το 2018 αποτέλεσε το καλύτερο, σε επιδόσεις, έτος από το 2013.

Ο κλάδος της ασφάλισης ζωής, που αντιπροσωπεύει πάνω από το 70% της «δεξαμενής» ασφαλίστρων (χωρίς τον κλάδο υγείας), κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 20,4%.

Για το 2019 πάντως η Allianz Research εκτιμά ότι θα υπάρξει επιβράδυνση της τάξης του 10%. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τους περιφερειακούς ή παγκόσμιους μέσους όρους.

Στην ίδια Έκθεση τονίζεται ότι στην αγορά των Φιλιππίνων υπάρχει ακόμη αρκετό περιθώριο για ανάπτυξη.

Τα κατά κεφαλήν ασφάλιστρα ανήλθαν σε 3.000 το 2018, αριθμός που είναι ίδιος με τη γειτονική Ινδονησία.

Για τα ασφάλιστρα Περιουσίας/Ζημιών, εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 14% φέτος και κατά 12,3% την επόμενη δεκαετία.

Αναφερόμενη στην έκθεση, η Allianz PNB Life δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία στο κλάδο ασφάλισης ζωής στις Φιλιππίνες.

Τα έσοδα από ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 69% το 2018 και τα ετήσια έσοδα για το ίδιο έτος κατέγραψαν ιστορικό υψηλό, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Grenz δήλωσε ότι καθώς το παροντικό επιχειρηματικό περιβάλλον βιώνει ταχείες αλλαγές, η εταιρεία προχωρά στην οικοδόμηση ενός διαφοροποιημένου επιχειρηματικού μοντέλου.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι στα τέλη του περασμένου έτους, υπήρξαν μεταβολές ως προς τα υποχρεωτικά ελάχιστα αποθεματικά των τραπεζών προκειμένου να αντιμετωπίσουν την άνοδο του πληθωρισμού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ρευστότητας στον κλάδο του bancassurance.

«Παρόλο που εξακολουθούμε να έχουμε καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας, σίγουρα θα πρέπει να καλύψουμε το δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε ο Grenz.

«Θα απλοποιήσουμε τη γλώσσα της ασφάλισης για να την καταστήσουμε κατανοητή σε περισσότερους πελάτες και θα διευκολύνουμε την πρόσβαση με την ανώτερη τεχνολογία που μπορεί να προσφέρει η Allianz», είπε ακόμη ο Grenz σχετικά με τους στόχους της Allianz.

Πηγή: unstar.com.ph

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*