Φονική κακοκαιρία – σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

Αντιμέτωπη με τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών βρίσκεται για μια ακόμη φορά η χώρα. Η κακοκαιρία που σάρωσε την περιοχή της Χαλκιδικής είχε την τραγική συνέπεια να χάσουν την ζωή τους 6 άτομα, ενώ πάνω από 100 υπολογίζονται οι τραυματίες. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ο τυφώνας σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, αφήνοντας πίσω του καταστροφή και θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες αγνοείται ακόμα ένας ψαράς στη περιοχή της Νέας Καλλικράτειας

Διαβάστε:

Ανοίγουν δουλειές, σάρκα και οστά στα ΣΔΙΤ

Από την άλλη πλευρά οι εικόνες που αντικρύζει κανείς θυμίζουν βιβλική καταστροφή, με δέντρα ξεριζωμένα, αναποδογυρισμένα ΙΧ και κατεστραμμένα καταστήματα και στέγες σπιτιών. Η καταγραφή των υλικών ζημιών όπως είναι ευνόητο θα γίνει σε δεύτερη φάση καθώς προέχουν οι τραυματίες και πιθανοί αγννοούμενοι.

Για αυτό το λόγο, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρειο Ελλάδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έθεσε σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια.

Στις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας στην ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 140 Πυροσβέστες και 44 οχήματα.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ: “Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενημερώνει ότι τη νύχτα της Τετάρτης, εξαιτίας των πρωτοφανούς έντασης καιρικών φαινομένων στη Χαλκιδική -που δυστυχώς στοίχισαν και ανθρώπινες ζωές- έπεσαν δυο ιστοί υψηλής τάσης στην περιοχή της Διώρυγας της Ποτίδαιας.

Λόγω του συμβάντος –και της βλάβης στη Γραμμή Μεταφοράς Ρεύματος Υψηλής Τάσης που συνδέει τον Υποσταθμό Μουδανιών με τον Υποσταθμό Κασσάνδρας-, έχουν προκληθεί εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Συνεργεία του ΑΔΜΗΕ έχουν σπεύσει στο σημείο από την πρώτη στιγμή ασφαλίζοντας την Γραμμή Μεταφοράς προκειμένου να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος και να απομονωθεί η βλάβη.

Τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ εργάζονται εντατικά για τη διόρθωση της σοβαρής ζημίας. Ο Διαχειριστής διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης το ταχύτερο δυνατό. Για την πορεία των εργασιών θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*