Στη «δίνη» επιχειρηματικών κινδύνων οι ασφαλιστικές

Επιμέλεια: Βάιος Κρόκος

Αντιμέτωπες με πληθώρα επιχειρηματικών κινδύνων βρίσκονται οι επιχειρήσεις, λόγω τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών προκλήσεων. Εγχώρια, οι νομοθεσίες και οι κωλυσιεργίες, λόγω γραφειοκρατίας, σε συνδυασμό με το μεταβαλλόμενο κανονιστικό πλαίσιο, αποτελούν μόνιμη «τροχοπέδη» για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι φυσικές καταστροφές, που επηρεάζουν μεγάλους κλάδους παγκοσμίως: Από τον τουρισμό και τα τρόφιμα μέχρι τις ασφαλίσεις.

Γενικότερα, η μακροημέρευση μιας επιχείρησης εξαρτάται από πολλά και σύνθετα ζητήματα, όπως η μεταβλητότητα στις αγορές, οι πολεμικές πρακτικές, οι επιθετικές ρυθμιστικές δράσεις, οι μαζικές ανακλήσεις προϊόντων ή οι εκτεταμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τα εταιρικά σκάνδαλα.

Αυτά και πολλά άλλα στοιχεία αποτυπώνονται στο αφιέρωμα του iw για τους επιχειρηματικούς κινδύνους με την παγκόσμια έρευνα της AON και το ετήσιο βαρόμετρο κινδύνων της Allianz. Χαρακτηριστική η αναφορά και για την περίπτωση της Sunlight, που απασχόλησε έντονα την ασφαλιστική αγορά και την επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα.

Τέλος, τη δική τους οπτική δίνουν για τους εν λόγω κινδύνους ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Eurolife ERB, κ. Πάνος Γεωργόπουλος, ο κ. Δημήτρης Μάνος, προϊστάμενος Ανάληψης Κινδύνων της ERGO, και η Ομάδα Διαχείρισης Κινδύνων της Interlife.

Διαβάστε: Π. Γεωργόπουλος,Eurolife ERB: Πως θα αντιμετωπίσουμε τους μεγάλους επιχειρηματικούς κινδύνους

*Αναδημοσίευση από το περιοδικό Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*