GFIA: Κίνδυνος εκτόξευσης του κόστους ασφάλισης στον Καναδά

Οι προτάσεις της καναδικής Αρχής Ελέγχου Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων (OSFI) για τον περιορισμό της δυνατότητας ασφαλιστών να κάνουν χρήση της αντασφάλισης θα απαιτούσαν από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Καναδά να τριπλασιάσουν την τρέχουσα κεφαλαιακή τους βάση.

Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το κόστος ασφάλισης στον Καναδά και να μειώσει τη συνολική ασφαλιστική ικανότητα, σύμφωνα με επιστολή της Global Federation of Insurance Associations (GFIA), η οποία εξέφρασε τις σοβαρές της ανησυχίες για ένα σχετικό έγγραφο συζήτησης σχετικά με το πλαίσιο αντασφάλισης της OFSI.

Οι παγκόσμιες ομάδες ασφάλισης και αντασφάλισης που παροντικά εξυπηρετούν Καναδούς πελάτες έχουν εκφράσει φόβους για τις εν λόγω προτάσεις. Όταν πρόσφατα οι ομάδες αυτές εξέτασαν την επίδραση του κανόνα επιβολής πλαφόν στις πολιτικές, με βάση σχετικό αίτημα του OSFI, κατέστη σαφές ότι ο συγκεκριμένος κανόνας θα δημιουργούσε ένα κεφαλαιακό κενό ύψους 21- $ 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τη φιλοσοφία της OSFI για αποφυγή υπερβολικής συγκέντρωσης αντασφαλιστικών κινδύνων σε έναν τόπο ή σε έναν αντασφαλιστή, οι προτεινόμενες απαιτήσεις θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συγκέντρωση αντασφαλιστικού κινδύνου εντός του Καναδά.

Η πλήρης επιστολή είναι διαθέσιμη εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*