Fidelity: Επέκταση στα Βαλκάνια και λύσεις με το κλειδί στο χέρι

Με σχετικά μικρή χρονική πορεία στην αγορά η οποία όμως ήταν αρκετή για να αναδειχθεί στον κλάδο της η μεσιτική εταιρία ασφαλειών Fidelity κατόρθωσε να ενταχθεί στους «πρώτους» της αγοράς στον τομέα της, να έχει παρουσία σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα  Βαλκάνια, και κυρίως να συνεχίζει κάθε χρόνο να αναπτύσσεται δυναμικά έχοντας συγκεκριμένα σχέδια προς υλοποίηση. 

Σήμερα, η Fidelity με παρουσία σε όλη την ελληνική επικράτεια, έχει περισσότερους από 56.000 πελάτες φυσικά και νομικά πρόσωπα. 

Το σλόγκαν της είναι ότι «ο κάθε πελάτης είναι μοναδικός πελάτης, εξυπηρετείται άμεσα, και βρίσκει όποιο ασφαλιστικό προϊόν ζητήσει». 

Μάλιστα όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρίας μεριμνούμε για να «υπάρχει συνέπεια και άμεση εξυπηρέτηση, δεν έχουμε κανένα παράπονο και αυτό ξεκινά από την επιλογή των ασφαλιστικών εταιριών που συνεργαζόμαστε μεταξύ των οποίων  είναι η Generalli, η Εθνική Ασφαλιστική, η Ευρωπαϊκή Πίστη και η Chartis». 

Τα γραφεία της βρίσκονται στο 12 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας σε ένα σύγχρονο κτήριο με λιτές γραμμές εσωτερικά και εξωτερικά. 

Μπαίνοντας στην εταιρία διακρίνεις μεγάλους χώρους, και απλότητα διακόσμησης που σε παραπέμπει σε σκληρό τεχνοκρατικό περιβάλλον που όπως φαίνεται η εταιρία το προωθεί εστιάζοντας στην ασφάλιση μεγάλων πελατών -επιχειρήσεων, βιομηχανιών- καθώς και στις ομαδικές ασφαλίσεις. 

Η εμφάνισή της στην αγορά έγινε το 1998 όταν ιδρύθηκε από τον επιχειρηματία του κλάδου αυτοκινήτων κ. Αλέξανδρο Μανιατόπουλο ως ανώνυμη εταιρία ασφαλιστικής πρακτόρευσης. 

Τότε ανήκε στην ίδια οικογένεια εταιριών με επιτυχή και πολυετή παρουσία στην αγορά του αυτοκινήτου, όπως οι Mava Α.Ε. (Renault), Χροφίν Α.Ε., Sportscar Α.Ε. (Porsche), Intercar A.E. (BMW), ΚΕΔΟ Α.Ε. (LandRover), BATEK A.E. (Europcar), Υ.Π.Ε.Α.-Budget Α.Ε

Σε αυτή την εταιρική  μορφή και με περιορισμένο βεληνεκές ασφαλιστικών υπηρεσιών λειτούργησε μέχρι και το 2004 όπου έγινε μια σημαντική αλλαγή καθώς τότε ανέλαβε να την «τρέξει» ο κ. Γιάννης Πετρίδης ο οποίος από το 1989 εργάζονταν στην ασφαλιστική αγορά έχοντας αποκτήσει την πολύτιμη εμπειρία του επαγγελματία ασφαλιστή. 

Γιάννης Πετρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, FidelityΗ ανάληψη των καθηκόντων του ως γενικού διευθυντή στην εταιρία συνδυάστηκε με την μεταστροφή της από τα όσα έκανε μέχρι τότε και την είσοδό της σε νέους ασφαλιστικούς δρόμους. 

Στόχος ήταν να αποκτήσει η Fidelity  εξωστρέφεια και να αλλάξει προφίλ λειτουργίας. Η εποχή ήταν κατάλληλη για να γίνουν ανοίγματα, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της και να βγει δυναμικά στην ελεύθερη αγορά. 

Πολύ σύντομα, ακριβώς τον επόμενο χρόνο το 2005 η πρακτορειακή εταιρία μετατράπηκε σε μεσιτική ασφαλειών και ο κ. Πετρίδης  ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και άρχισε η ανάπτυξη του δικτύου επαγγελματιών ασφαλιστικών συμβούλων κάτι το οποίο στήθηκε γρήγορα, ευέλικτα, και κυρίως αποδοτικά για την εταιρία. 

Από το 2004 μέχρι και το 2008 η Fidelity μπήκε σε αδιάκοπη ανοδική πορεία η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα καθώς αυξήθηκαν όλα τα οικονομικά της μεγέθη. Χαρτοφυλάκιο, κύκλος εργασιών και καθαρά κέρδη προ φόρων ήταν ο καθρέφτης των επιδόσεων της εταιρίας. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης ήταν 38% κάθε έτος. Η επιτυχία σημαντική και το κέρδος άμεσο, καθώς η εταιρία κατόρθωσε σε ελάχιστο διάστημα να αναρριχηθεί του ανταγωνισμού και να βρεθεί ανάμεσα στις τρεις μεγαλύτερες μεσιτικές εταιρίες με βάση τον κύκλο εργασιών της και την καθαρή κερδοφορία της. Επισημαίνεται ακόμα ότι το 2005 η εταιρία είχε 26 χιλιάδες πελάτες ενώ σήμερα έχει φθάσει στους 62 χιλιάδες πελάτες. 

Επίσης έχει αλλάξει η διάρθρωση του χαρτοφυλακίου της και από 95% που ήταν το αυτοκίνητο και 5% όλοι οι άλλοι κίνδυνοι σήμερα η αναλογία είναι 78% και 22% από το οποίο το 15% αντιστοιχεί σε συμβόλαια ζωής. 

Πρέπει να αναφερθεί ότι η εταιρία το 2005 είχε 27 άτομα διοικητικό προσωπικό ενώ σήμερα ο αριθμεί 34 εσωτερικά στελέχη για την εξυπηρέτηση των πελατών της. Ωστόσο έχει και 129 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα όπου «πουλάνε» Fidelity. 

Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν και τον στενό πυρήνα ανάπτυξης των εργασιών της εταιρίας ενώ βέβαια υπάρχει και το δίκτυο από τις επίσημες εισαγωγικές εταιρίες της Renault και της BMW. Ακόμα εκτός των γραφείων στην Αθήνα διαθέτει και υποκατάστημα πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη ενώ στα σκαριά βρίσκεται και περαιτέρω ανάπτυξη σταθερών εδρών πωλήσεων. 

Εκτός συνόρων

Η ανάπτυξή της δεν περιορίστηκε στα σύνορα της Ελλάδας. Αντίθετα η εταιρία δραστηριοποιήθηκε και στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στα Βαλκάνια κάνοντας εκκίνηση από τα Σκόπια όπου πραγματοποιεί σημαντικές εργασίες. 

Η εταιρία που ιδρύθηκε εκεί είναι μια ανεξάρτητη εταιρία που έχει ως μέτοχος (100%) την Fidelity και αποτελεί προπομπό των σχεδίων που είναι έτοιμα να υλοποιηθούν. 

Χρήστος Τσακαλάκης, Διευθυντής ΠωλήσεωνΌπως αναφέρει ο κ. Πετρίδης «θέλουμε να αναπτυχθούμε και στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων αλλά προτιμήσαμε να ξεκινήσουμε από τα Σκόπια διότι εκεί υπήρχαν συγγενείς εταιρίες των μετόχων μας οι οποίες σαφώς και στήριξαν το πρώτο μας βήμα». 

Τώρα μέσα στα  άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι η επέκτασή της και σε άλλες χώρες με περισσότερο πληθυσμό που σαφώς θα ενισχύσουν την άνοδο της εταιρίας. Βέβαια τα προϊόντα που πωλούνται προς το παρόν στην αγορά των Σκοπίων είναι ασφάλειες αυτοκινήτου, πυρός επιχειρήσεων και αστικής ευθύνης τα οποία όμως με το άνοιγμα της Fidelity και σε άλλες χώρες θα διευρυνθούν.

Πιστοποίηση στελεχών 

Η Fidelity δίνει έμφαση στην τεχνογνωσία και στο πλαίσιο αυτό στις  30 Μαΐου 2009 που διεξήχθησαν οι πρώτες εξετάσεις πιστοποίησης ασφαλιστικών υπαλλήλων συμμετείχε το σύνολο του προσωπικού της Fidelity. 

Βέβαια ήδη από το 2007 όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρίας είναι κάτοχοι του MQI ενός αναγνωρισμένου πιστοποιητικού ποιότητας και ασφαλιστικών γνώσεων, αποδεικνύοντας το ιδιαίτερο βάρος που δίδει η εταιρεία στην εκπαίδευση και στην εξειδίκευση των ανθρώπων της, πολύ πριν θεσπιστεί νομοθετικά η υποχρεωτική πιστοποίηση των ασφαλιστικών υπαλλήλων από την πολιτεία. 

Γιάννης Πετρίδης

Από Αριστερά: Κωνσταντίνος Τροβιάς, Οικονομικός Διευθυντής, Γιάννης Πετρίδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Χρήστος Τσακαλάκης, Διευθυντής ΠωλήσεωνΜιλώντας με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας ανακαλύπτουμε την σταθερή και προγραμματισμένη ανάπτυξη της εταιρίας καθώς και τα  οριοθετημένα  σχέδια για το επόμενο διάστημα.  

Όπως αναφέρει ο κ. Πετρίδης «η Fidelity ειδικεύεται στον κλάδο του αυτοκινήτου και στον κλάδο ζωής. Τα προϊόντα που προσφέρουμε στους πελάτες μας τα προμηθευόμαστε από τις ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά τις οποίες επιλέγουμε με κριτήριο την αξιοπιστία τους και την φερεγγυότητά τους. 

Βέβαια λόγω του όγκου του χαρτοφυλακίου που έχουμε μας δίνεται η δυνατότητα να συνθέσουμε δικά μας πακέτα ασφάλισης στα οποία και δίνουμε τη δική μας πουλώντας έτσι Fidelity. 

Στους στόχους μας είναι να βάλουμε και άλλα προϊόντα. Σχεδιάζουμε νέα προϊόντα που ανήκουν στην κατηγορία των προϊόντων Ζωής και σχετίζονται με την κάλυψη των δανειοληπτών και την ανεργία. 

Ο σκοπός που δημιουργούμε αυτά τα προϊόντα είναι να διευρύνουμε το δίκτυο πωλήσεών μας με επαγγελματίες διαμεσολαβητές. Και μην παραβλέπουμε τον ανταγωνισμό ο οποίος μας ωθεί στην δημιουργία καινοτόμων προϊόντων τα οποία σου προσφέρουν το διακριτικό πλεονέκτημα της διαφοροποίησης από το σύνολο της αγοράς. Αυτό είναι που επιδιώκουμε. 

Κωνταντίνος Τροβιάς, Οικονομικός ΔιευθυντήςΣτα σχέδιά μας  είναι και η δυναμική ανάπτυξη στις ομαδικές ασφαλίσεις όπου ήδη έχουμε αναπτύξει σημαντική και επιτυχημένη δράση. 

Ο λόγος είναι ότι κάνουμε έρευνα για λογαριασμό του πελάτη και  επίσης παρέχουμε υποστήριξη. Δηλαδή στους δικούς μας πελάτες παρέχουμε στέλεχος μας το οποίο βρίσκεται στα γραφεία τους και διαχειρίζεται όλες τις εργασίες που σχετίζονται με την ασφάλιση και τις ανάγκες που έχουν. Είναι πολιτική μας να διαθέτουμε τα στελέχη μας στους μεγάλους πελάτες μας  ώστε να νιώθουν ότι βρισκόμαστε πάντα κοντά τους».

Τι προσφέρει η Fidelity

Αναφερόμενος στον ρόλο της εταιρίας του, ο κ. Πετρίδης αναφέρει ότι « ο μεσίτης είναι σύμβουλος και υπέρμαχος των συμφερόντων των πελατών. 

Ο πελάτης εξοικονομεί χρόνο και κόστος ερχόμενος σε εμάς και του παρέχουμε τεχνογνωσία για να βρει αυτό που έχει ανάγκη και του χρειάζεται. Βοηθάμε τον πελάτη να αποφασίσει. 

Προσπαθούμε να  εξοικονομήσουμε κόστος ασφαλίστρων παρέχοντας υπηρεσίες risk management. Διότι πολλές φορές ο πελάτης θέλει να ασφαλίσει τα πάντα λόγω ανασφάλειας όμως πολλές φορές μέρος του κινδύνου μπορεί να μειωθεί. 

Επίσης έχουμε ενεργό ρόλο στην  διαδικασία της υποστήριξης του πελάτη στην περίπτωση αποζημίωσής του. Διότι δεν είναι απέναντι στην ασφαλιστική εταιρεία μόνος του. Έχει έναν επαγγελματία σύμβουλο κοντά του ο οποίος διασφαλίζει τα δίκαια συμφέροντα της εταιρείας αλλά και του πελάτη».

Δομή

Η εταιρία διαρθρωτικά. έχει δύο βασικές διευθύνσεις. Τη Διεύθυνση Πωλήσεων και τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου. Κάτω από αυτές τις διευθύνσεις υπάρχουν πέντε τμήματα. 

Το τμήμα το οποίο μεριμνά την πρωτασφάλιση, το τμήμα που κάνει την υποστήριξη των πελατών, το τμήμα των αποζημιώσεων όπου αναλαμβάνει την διαδικασία επικοινωνίας με τον πελάτη το τμήμα για τους μεγάλους κινδύνους και τέλος το τμήμα που ασχολείται με ασχολείται με τα δίκτυα πωλήσεων για να τους παρέχει υποστήριξη.

Διοικητικό Συμβούλιο

– Πρόεδρος Δ.Σ., Αλέξανδρος Μανιατόπουλος  

– Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος,  Ιωάννης Πετρίδης 

– Εντεταλμένος Σύμβουλος, Αντώνιος Κτιστάκης 

– Μέλος, Νικόλαος Σπυρακόπουλος 


Στελέχη/Διοικητικό προσωπικό

– Γενικός Δ/ντής, Ιωάννης Πετρίδης 

– Δ/ντής Πωλήσεων, Χρήστος Τσακαλάκης 

– Οικονομικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Τροβιάς 

– Προϊστάμενος Ζημιών Αυτοκινήτων, Μπάμπης Ποδάρας 

– Προϊσταμένη Εκδόσεων κλάδου αυτοκινήτου, Ντία Σαγρή 

– Προϊσταμένη Εξυπηρέτησης Πελατών, Αγγελική Αλεξανδροπούλου 

 Πατήστε το παρακάτω link για να δείτε τις φωτογραφίες όλου του προσωπικού της εταιρίας

 

One comment

  1. μια επικοινωνια θα ηρελα μαζι σας για ενα ζητημα διεκδεραιωσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*