Hellas Direct: Μην αφήσεις την ασφάλεια να τινάξει στον αέρα το ταμείο σου

Μειώνεις τους καφέδες. Αφήνεις το ιδιωτικό πάρκινγκ και ξυπνάς 1 ώρα νωρίτερα για να παρκάρεις στο ίδιο ημισφαίριο με το γραφείο. Κόβεις και το γυμναστήριο. Κι εκεί που έχεις βάλει λεφτά στην άκρη, εμφανίζεται στο TAXIS η ειδοποίηση για τον ΕΝΦΙΑ. Έρχεται η ώρα για τον παιδίατρο. Σκάει μήνυμα για ΚΤΕΟ. Κάπως έτσι, βασανιστικά σταθερά, μηδενίζεται το κοντέρ πριν μπει ο επόμενος μισθός.

Tι κάνεις λάθος;

Όπως αναφέρει η Hellas Direct υπάρχει μία θεωρία που υποστηρίζει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να κάνεις οικονομίες – εντάξει, είναι πολλοί που δεν ελέγχεις – είναι και επειδή δεν υπολογίζεις πραγματικά το μέλλον. Κάθε φορά που παίρνεις μία απόφαση δεν μπαίνεις στη διαδικασία να υπολογίσεις πώς αυτή θα επηρεάσει το άμεσο μέλλον σου, δηλαδή τον επόμενο λογαριασμό ή το επόμενο σέρβις.

Η ίδια η γλώσσα που χρησιμοποιείς δε σε αφήνει. Άλλο ρήμα χρησιμοποιείς για να μιλήσεις για το παρόν (αποταμιεύω) και άλλο για το μέλλον (θα αποταμιεύσω). Και όσο περίεργο και να σου ακούγεται, οι κανόνες γραμματικής, σύμφωνα με τη θεωρία της «προκατάληψης του παρόντος», δίνουν τη δική τους ερμηνεία για το ότι η Κίνα και η Γερμανία είναι πολύ πιο αποτελεσματικές στις αποταμιεύσεις, σε σχέση με άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Ελλάδα. Ωραία. Και τι κάνεις;

Έχεις δύο επιλογές

1. Κάνεις πράξεις κάθε φορά που πρόκειται να κάνεις μία αγορά.
2. Το κάνεις μία φορά, κάθε μήνα.

Ο μόνος τρόπος να καταλάβεις ακριβώς τι ξοδεύεις και γιατί, είναι να κάνεις τον δικό σου μηνιαίο προϋπολογισμό. Φτιάχνεις μία λίστα με τα επαναλαμβανόμενα και τα απρόοπτα έξοδα: νοίκι, βενζίνη, λογαριασμοί, ψώνια, ραντεβού στον γιατρό. Κάθε μήνα. Έτσι έχεις μπροστά σου όλη την εικόνα. Παρατηρείς τι κάνεις λάθος, τι κάνεις σωστά, τι δεν μπορείς να αποφύγεις, τι μπορείς να αλλάξεις. Και όταν έρθει η στιγμή, στο παρόν, παίρνεις πιο σωστή απόφαση για το μέλλον.

Στην ασφάλειά σου; 330 επιλογές

Η ασφάλεια είναι από τα έξοδα που δεν μπορείς να αποφύγεις. Γι’ αυτό, την κάναμε ευέλικτη, ώστε να μπορείς να την προσαρμόσεις στον μηνιαίο προγραμματισμό σου. Είναι εντελώς παράλογο να πρέπει να πληρώνεις ετήσιο ή 6μηνο συμβόλαιο. Σαν να σου λέει κάποιος ότι πρέπει να προπληρώσεις τον λογαριασμό του κινητού σου για έναν χρόνο ή να παραγγείλεις τις πίτσες που θα φας το επόμενο 6μηνο!

Στην Hellas Direct, διαλέγεις εσύ, από 30 μέχρι 365 ημέρες, με βάση το πότε και πόσο θέλεις να πληρώσεις. Αν δηλαδή ο προγραμματισμός σου σε αφήνει να διαθέσεις €14,78, γιατί όχι; Όσο μεγαλύτερο έλεγχο έχεις στα έξοδά σου, τόσο πιο άνετα θα νιώθεις. Και αυτό είναι το νόημα της αποταμίευσης – και της ασφάλειας. Να αισθάνεσαι σιγουριά για ό,τι κι αν σκάσει στο email σου τον επόμενο μήνα.

Πηγή: hellasdirect.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*