Υγεία: Λίγοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση…αλλά δηλώνουν ικανοποιημένοι

του Βάιου Κρόκου

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες σε σχέση με την ποιότητα υπηρεσιών Υγείας καθώς θεωρούν ότι υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης. Αυτό αποτυπώνεται, τουλάχιστον, από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε έρευνα για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ένα άλλο όμως στοιχείο – από την ίδια έρευνα – που αφορά τον ασφαλιστικό κλάδο είναι πως το 62% όσων έχουν ιδιωτική ασφάλιση δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο για τις υπηρεσίες που λαμβάνει. Συγκεκριμένα, το 44% θεωρεί πως ωφελήθηκε περισσότερο σε σχέση με την ασφάλιση του από κάποιο δημόσιο ταμείο, το 18% αρκετά, το 12% το ίδιο, το 6% καθόλου και το 10% ΔΓ/ΔΑ.

Ωστόσο, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός από το σύνολο των ερωτηθέντων μόλις το 13,7% έχει κάνει κάποια ιδιωτική ασφάλισης υγείας.

Σε άλλα στοιχεία, από το παραπάνω ποσοστό (που δήλωσε ότι έχει ιδιωτικό συμβόλαιο υγείας)

  • το 19.7% έχει εισόδημα έως 2.000 ευρώ το μήνα,
  • 34.6% από 1500- 2000 ευρώ το μήνα,
  • το 10.4% από 1000 -1500 ευρώ το μήνα,
  • το 6.6% από 451-1000 ευρώ το μήνα,
  • το 7.6% έως 451 ευρώ το μήνα,
  • και το 24.7% δεν έχει καθόλου εισόδημα.

Στην ερώτηση πότε ξεκίνησαν να έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας το 85% απάντησε πριν 2 χρόνια ή και περισσότερο, το 6% πριν ένα χρόνο και το 12% το τελευταίο εξάμηνο

Τα χρήσιμα συμπεράσματα και η ανάγκη των ΣΔΙΤ

Τα συμπεράσματα από τα παραπάνω στοιχεία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα καθώς όπως αποτυπώνεται το μικρό ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνουν πως έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας σημειώνουν την ίδια ώρα ότι είναι ικανοποιημένοι από τις εν λόγω παροχές.

Η ανάγκη για διεύρυνση της ασφαλιστικής συνείδησης έχει τονισθεί σε όλους τους τόνους από την ασφαλιστικής αγορά και άλλους αρμόδιους φορείς, μένει να όμως να φανεί τι άλλα κίνητρα θα είναι ικανά σε αύξηση της παραγωγής των ασφαλίστρων στον κλάδο ζωής.

Από την άλλη πλευρά, η διαβούλευση γύρω από την ιδιωτική ασφάλιση Υγείας, τις δυνατότητες συμπράξεων με το Δημόσιο και τα οφέλη που μπορούν να έχουν οι πολίτες δεν είναι καινούργια.

Βήματα γίνονται τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του κλάδου το επόμενο διάστημα οι προοπτικές φαντάζουν πιο ευοίωνες, τουλάχιστον για τον Κλάδο Ζωής & Υγείας.

Διαβάστε: Ώρα για ανάπτυξη στην ασφαλιστική αγορά

Διαβάστε επίσης: ΤτΕ για Υγεία: Προκρίνει ΣΔΙΤ και σκανδιναβικό μοντέλο

*από την έρευνα γνώμης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

 

One comment

  1. μπεεεεεεεεεεεεε

    Και το ποσοστό ικανοποίησης 62% είναι καλό; Δηλ. το οτι οι 4/10 δεν είναι σας ικανοποιεί;;; Πραγματικά είστε για γέλια!! Και περιμένετε αύξηση μεριδίων στην ασφαλιστική αγορά! Σε καμια 30αρια χρόνια μπορεί…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*