Αποζημίωση για θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε αδέσποτος σκύλος

Αποζημίωση ύψους 58.000 ευρώ  θα πρέπει να καταβάλει ο δήμος του Βόλου στο σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά γυναίκας  σκοτώθηκε το 2005 σε τροχαίο δυστύχημα στη Νέα Ιωνία του Βόλου όταν στο δρόμο πετάχτηκε ένα αδέσποτο ζώο.

Σύμφωνα με την αυτοψία της Τροχαίας Βόλου, όπως αναφέρει η τοπική  εφημερίδα Ταχυδρόμος, το δυστύχημα είχε συμβεί στις 13 Οκτωβρίου του 2005.

Η άτυχη γυναίκα ενώ επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οδό Παρασκευοπούλου με κατεύθυνση προς Βόλο αιφνιδιάστηκε από την ξαφνική παρουσία στο οδόστρωμα ενός μεγαλοσώμου αδέσποτου σκύλου με αποτέλεσμα μοιραίο. Μη μπορώντας να αντιδράσει η γυναίκα έπεσε με το δίκυκλό της πάνω στο ζώο και η μοτοσικλέτα της ανατράπηκε με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα. Η οδηγός υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αν και φορούσε το προστατευτικό της κράνος, ενώ το ζώο βρέθηκε νεκρό επί του αντίθετου πεζοδρομίου. Στο τόπο του δυστυχήματος δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες ούτε ίχνη φρεναρίσματος, όμως υπήρχε εμφανές το σύρσιμο της μοτοσικλέτας στο οδόστρωμα επί δεκατεσσάρων συνολικά μέτρων.

Ο συνήγορος της οικογένειας επισημαίνει ότι τo Διοικητικό Εφετείο Λάρισας με τη με αριθμό 26/2019 απόφασή του επιδίκασε αμετάκλητα αποζημίωση σε βάρος του δήμου Βόλου ύψους 58.000 ευρώ στο σύζυγο και τα τέσσερα ανήλικα. «Το Δικαστήριο ύστερα από μακρόχρονο δικαστικό αγώνα έκρινε ότι ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται στην παράνομη παράλειψη των οργάνων του τότε δήμου Νέας Ιωνίας να μεριμνήσουν για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων, προκειμένου να διασφαλισθεί η ακίνδυνη χρήση των δημόσιων χώρων από τους δημότες και η προστασία της υγείας και της ζωής τους. Με το σκεπτικό αυτό επιδίκασε σε βάρος του δήμου Βόλου το ανωτέρω ποσό αποζημίωσης ως χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν ο σύζυγος και τα ανήλικα παιδιά της γυναίκας λαμβάνοντας υπόψη τη στεναχώρια, τη συναισθηματική απώλεια και τη φροντίδα που βίωσαν», προσθέτει ακόμη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*