Eρωτηματολόγιο της ΕΑΕΕ για συλλογή στατιστικών του κλάδου μεταφερομένων εμπορευμάτων

Στα πλαίσια της ανάγκης ενημέρωσης των Εταιριών – Μελών της Ε.Α.Ε.Ε. για την εξέλιξη των εργασιών της ασφάλισης Μεταφερομένων Εμπορευμάτων στην ελληνική αγορά, η Επιτροπή Ασφαλίσεων Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών αποφάσισε την αποστολή του ειδικά διαμορφωμένου ερωτηματολογίου συλλογής στατιστικών στοιχείων του κλάδου για το έτος 2018.

Το ερωτηματολόγιο αυτό (το οποίο σας αποστέλλεται συνημμένα) στοχεύει στον προσδιορισμό του κινδύνου και τον υπολογισμό της τεχνικής βάσης της ασφάλισης (μέσω της ανάλυσης των αποζημιώσεων του κλάδου) για το σύνολο του Κλάδου Μεταφερομένων Εμπορευμάτων.

Το παρόν ερωτηματολόγιο εμπλουτίστηκε σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγουμένου έτους με ερωτήματα για τα πλήθη συμβολαίων και τα ποσά κεφαλαίων, καθώς και την μεγαλύτερη ανάλυση των ζημιών ανά αιτία και είδος ταξιδιού και αποτελείται από πέντε μέρη:

  •   Το πρώτο μέρος προσδιορίζει κίνδυνο μέσα από την ανάλυση του πλήθους συμβολαίων (ανά είδος ταξιδιούκαι του συνόλου των ασφαλισμένων κεφαλαίων για το σύνολο του κλάδου για το έτος 2018.
  •   Το δεύτερο μέρος καταγράφει την ανάλυση των αποζημιώσεων (σε πλήθος και ποσό) ανά αιτία ζημιάς και τύπο ταξιδιού για το έτος 2018.

page1image5826032

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΣΚΑΦΩΝ

-2-

  •   Στο τρίτο μέρος καταγράφεται η ετήσια εξέλιξη των αποζημιώσεων (σε ποσά πληρωθεισών και εκκρεμών ζημιών και επανεισπράξεων) συνολικά, ανά έτος έκδοσης συμβολαίου από το 2009έως και το 2018.
  •   Στο τέταρτο μέρος καταγράφεται η ετήσια εξέλιξη των ζημιών (σε πλήθη πληρωθεισών και εκκρεμών ζημιών) συνολικά, ανά έτος έκδοσης συμβολαίου από το 2009 έως και το 2018.
  •   Στο πέμπτο μέρος καταγράφεται η προέλευση της παραγωγής ασφαλίστρων (εγγεγραμμένα συμπεριλαμβανομένουΔικαιώματοςΣυμβολαίου) έτους2018ανάκανάλιδιαμεσολάβησης,ως εξής:
    •   Ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο)
    •   Ανεξάρτητα δίκτυα (μεσίτες, πράκτορες)
    •   Συνεργασία με τράπεζες (bancassurance)
    •   Απευθείας πωλήσεις (πωλήσεις χωρίς διαμεσολάβηση μέσω αλληλογραφίας, ασφαλιστικών

      υπαλλήλων, διαδικτύου, τηλεφωνικών κέντρων)

      Για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, είναι πολύτιμη η συνεργασία όλων των Εταιριών Μελών που ασκούν τον κλάδο. Γι’ αυτό παρακαλούμε όπως συμπληρωθεί όσο το δυνατόν πληρέστερα το συνημμένο ερωτηματολόγιο και η απάντηση να αποσταλεί στην ΕΑΕΕ το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2019.

      Οι απαντήσεις παρακαλούμε να σταλούν στην ΕΑΕΕ στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις : fasois@eaee.grυπόψη κου Ι. Φασόη (τηλ : 210.33.34.104) και cstathopoulos@eaee.gr υπόψη κου Κ. Σταθόπουλου (τηλ : 210.33.34.109)Το συνημμένο ερωτηματολόγιο διατίθεται ηλεκτρονικά από τις ανωτέρω διευθύνσεις για όποιον το επιθυμεί.

Δείτε το ερωτηματολόγιο

355907_2019 – 2177 73 – Εγκύκλιοι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*