Π. Μιχαλόπουλος, ΠΟΑΔ: Κάλεσμα συσπείρωσης διαμεσολαβητών

Της Ελενας Ερμείδου

Σχέδιο συσπείρωσης όλων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μέσα από τα κατά τόπους σωματεία υλοποιεί η ΠΟΑΔ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο 12ο Insurance Conference πρόεδρος της ΠΟΑΔ και του ΣΠΑΤΕ Παναγιώτης Μιχαλόπουλος.

Παρατηρείται ότι στην Περιφέρεια η συμμετοχή των συναδέλφων στα κατά τόπους σωματεία είναι μικρότερη σε σχέση με αυτή που θα μπορούσε να είναι. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον κον Μιχαλόπουλο δημιουργεί δυσκολίες προς το να διευκολυνθεί μία κίνηση συσπείρωσης κοινών συμφερόντων.

Σε κάποιες περιοχές υπάρχουν προβλήματα λόγω του μικρού αριθμού ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ή και της περιορισμένης δραστηριότητας κάποιου σωματείου. Ο κος Μιχαλόπουλος ανέφερε ως παράδειγμα μεγάλο νομό της Ελλάδας όπου υπάρχουν εκατοντάδες ενεργοί διαμεσολαβητές, ώστε να τους συμπεριλάβει και να τους μαζέψει.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι στόχος του ΔΣ του ΠΟΑΔ είναι έγγραφη νέων μελών μέσα από την προβολή του οφέλους που αποκομίζουν τα σωματεία με την συμμετοχή τους στην ομοσπονδία.

Η ΠΟΑΔ συμπλήρωσε βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους συμμετέχοντας στις προγραμματισμένες κλαδικές ημερίδες και  προβάλλοντας σε κάθε περίπτωση το έργο της, καθώς και  τις επιτυχημένες  παρεμβάσεις της στο κλάδο. Η πιο επιτυχημένη ενέργεια ήταν η συμμετοχή της στην νομιμοπαρασκευαστική επιτροπή που διαμόρφωσε το υλικό για το νομοσχέδιο της  IDD και στην διαβούλευση για τον GDPR και για τον κώδικα δεοντολογίας. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις συμμετείχαν ο ίδιος τονίζει συμμετείχαν μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΔ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*