Interlife: Κερδίζει από τα ομόλογα, ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο Αθηνών

του Βάιου Κρόκου

Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, τις επομένες προκλήσεις και τις προετοιμασίες για την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσίασε, μεταξύ άλλων, η Interlife στη καθιερωμένη ετήσια τακτική συνέλευση στο κτήμα Χρηστίδη στην περιοχή της Περαίας της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το επίσημο ντεμπούτο της μετοχής στο ελληνικό ταμπλό οριοθετείται εντός του φετινού Φθινοπώρου, όπως σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννη Βοτσαρίδης.

Κατά τα λοιπά, κερδισμένη από την πορεία τόσο των 10ετών ελληνικών ομολόγων όσο και από άλλα εταιρικών ομολόγων εμφανίζεται η Interlife, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την διοίκηση.

Όπως έγινε γνωστό, οι αποδόσεις του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου ανέκαμψαν το πρώτο τρίμηνο του 2019, δίνοντας κέρδη – ύστερα από ζημιές το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Σημειώνεται πως στην σύνθεση των επενδύσεων του 2018, τα ομόλογα ανέρχονται στο 34,35%.

«Αν και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 είχαμε σοβαρή κερδοφορία, στο τέλος της χρονιάς κατεγράφη ζημία από το συνολικό επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο» σημείωσε ωστόσο ο οικονομικός διευθυντής κ. Αθανάσιος Πρόιος.

Διευκρίνισε ωστόσο πως η εταιρεία πέτυχε συγκράτηση ζημίας, η οποία όμως επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα σε σύγκριση με αυτό του 2017. Το μεγάλο κομμάτι των ζημιών αφορά αποτίμηση στοιχείων.

«Λειτουργικά η εταιρεία έχει μια συνέπεια και ακολουθεί συνεπή ρυθμό στη κερδοφορία της σε ό,τι αφορά το core business, το καθαρά ασφαλιστικό κομμάτι» εξήγησε.

Σε παλαιότερο δημοσίευμα του IW: Interlife: Επενδύσεις, φερεγγυότητα…και η πορεία προς το ΧΑ

Πέραν τούτου, αν και η αρχική εισήγηση ήταν για διανομή μερίσματος στα 0,03 ευρώ/μετοχή, τελικά θα διανεμηθούν 0,05 ευρώ/μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής την 24η Ιουνίου και καταληκτική ημερομηνία καταβολής την 22α Ιουλίου.

Επιγραμματικά για το 2018, τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα 10,29 εκατ. ευρώ ενώ τα εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα έφτασαν τα 63,04 εκατ. και τα ίδια Κεφάλαια ανήλθαν στα 75,54 εκατ. ευρώ, μια αύξηση 8,31 % έναντι της περσινής χρήσης.

Επιπλέον, αύξηση παρουσίασαν οι επενδύσεις κατά 2,26% (173,16 εκατ. € το 2018 έναντι 169,33 εκατ. € το 2017 ) και τα Αποθέματα κατά 4,52% (108,63 εκατ. € έναντι 103,93 εκατ. €) με το Δείκτη Κάλυψης Αποθεμάτων να παραμένει στο 1,67 και τους Δείκτες SCR να αυξάνονται στο 171,75% και και MCR  στο 581,56 % .

Η ίδρυση του ΤΕΑ…και οι φυσικές καταστροφές

Η ΓΣ της Interlife έλαβε χώρα λίγες μέρες μόνο μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ της έγκρισης του έγκρισης του Καταστατικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης «ΤEA INTERLIFE ΑΑΕΓΑ – Ν.Π.Ι.Δ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, υπό αυτό το πρίσμα, είχε η παρουσία του Δρ. Χρήστου Νούνη, Πρόεδρου της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ). Μεταξύ άλλων χαρακτήρισε μονόδρομο την ανάπτυξη ενός πολύ-πυλωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος, ενώ, κλείνοντας, αναφέρθηκε στα οφέλη της ενσωμάτωσης της νέας κοινοτικής Οδηγίας IORP II στο εθνικό Δίκαιο.

Τέλος, σε μια αναλυτική παρουσίαση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιάννης Βοτσαρίδης αναφέρθηκε στους κρίσιμου κινδύνους των φυσικών καταστροφών προτείνοντας λύσεις μέσω ΣΔΙΤ, μέσω της παραμετρικής ασφάλισης σε συνεργασία με τα δίκτυα των μετεωρολογικών σταθμών που μπορούν να δώσουν άμεσα αποτελέσματα και της υιοθέτησης των ομολόγων καταστροφών ως απάντηση σε προβλήματα χρηματοδότησης.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*