Εφαλτήριο για το μέλλον η στρατηγική συνεργασία Interasco – Ασφάλειες Νταλιάνη

ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη

του Βάιου Κρόκου

Δυο ιστορικά ονόματα από την συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και τον κλάδο των ασφαλειών ενώνουν τους δυνάμεις τους!

Η Interasco με επικεφαλής τον Κάρολο Σαία (της γνωστής οικογενείας του κλάδου) και την εταιρεία “Νταλιάνη ΕΠΕ Μεσίτες Ασφαλίσεων” συνεργάζονται με φόντο την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών σε όλους τους τομείς.

Δεν πρόκειται για κάποιο νέο νομικό σχήμα, για την ώρα, όπως επισημάνθηκε αλλά μια συνέργεια δυο πλευρών που τους ενώνουν κοινές αξίες, δεσμοί και σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης ύστερα από την ενεργή παρουσία και των δυο στην πόλη εδώ και δεκαετίες. Οι πρώτες οικονομίες κλίμακος λαμβάνουν χώρα καθώς οι υπηρεσίες των ασφαλειών Νταλιάνη στεγάζονται ήδη σε κτήριο της Interasco.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου, οι δυο πλευρές έθεσαν τις βάσεις για μια νέα εποχή και φόντο την πόλη της Θεσσαλονίκης, ως πραγματικό οικονομικό και διαβαλκανικό κέντρο.

Ως ένα επιστέγασμα μιας κοινής πορείας δεκαετιών αλλά και ένα εφαλτήριο για το μέλλον χαρακτήρισε την εν λόγω συμφωνία από την πλευρά της η κα Αγγελική Νταλιάνη,  επικεφαλής της εταιρείας “Ασφάλειες Νταλιάνη Broker”. Εξήρε τις προσπάθειες και τα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά της Interasco, μια εταιρεία με κοινή κουλτούρα και αξίες, όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με την ίδια, νέες προοπτικές ανοίγονται για την πόλη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων: Στον τουρισμο, την ενέργεια, τις εξαγωγές, τις οδικές μεταφορές και ως εκ τούτου ελλοχεύουν πάσης φύσεως κίνδυνοι

“Ο πατέρας μου με την κα Νταλιάνη αποτέλεσαν, μεταξύ άλλων, θεμέλιοι λίθοι για την δημιουργία του ΣΕΜΑ” σημείωσε ο κ. Σαϊας παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία για την πορεία και τις δράσεις των δυο πλευρών στον ασφαλιστικό κλάδο.

Η Interasco, υπενθυμίζεται πως εδω και 2 χρόνια “επέστρεψε στις ρίζες της” με γραφείο στη Θεσσαλονίκη, που πρακτικά δραστηριοποιείται ασφαλιστικά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Για την ιστορία, ο παππούς και ο προπάππους του κ. Σαία αντιπροσώπευαν εκείνη την εποχή στη βόρεια Ελλάδα την North British Mercantile, η οποία κατέβαλε με 1,2 εκατ. χρυσές λίρες σε ασφαλισμένους – πληγέντες από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατάστρεψε το 1917 μεγάλο μέρος της πόλης.

Ο κ. Σαίας τόνισε επίσης πως η εταιρεία λειτουργεί ως “οικογενειακή – πολυεθνική” ωστόσο ανέδειξε τους νέους κινδύνους και τον έντονο ανταγωνισμό (Uber, Amazon κλπ), γεγονός που απαιτεί νέες συμπράξεις, όπως είπε.

Από το 2006 μέχρι σήμερα η Interasco συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στην ελληνική αγορά ως θυγατρική της εταιρείας Harel Insurance Investments and Financial Services. Ο Όμιλος Harel είναι  από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς και χρηματοοικονομικούς ομίλους με έδρα το Τελ Αβίβ, ο οποίος διαθέτει 56 δισ ευρώ επενδυμένα κεφάλαια.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*