Πάνελ ΙΙ: Φυσικές Καταστροφές. Οι ασφαλιστικές ως «από μηχανής θεός»: κ. Βασίλειος Μπίλλης CEO, System Sunlight, κ. Ευγενία Καφφετζή CEO, Globalnet Μεσίτες Ασφαλίσεων ΕΠΕ, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗΣ Ασφαλιστικής, κ. Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της AXA Ασφαλιστικής, Συντονιστής ο Δημοσιογράφος και Υπεύθυνος Προγράμματος, κ. Βάιος Κρόκος, Ethos Media.

Ευ. Καφφετζή: 4 βήματα για σίγουρη αποζημίωση στους επιχειρηματικούς κινδύνους

του Βάιου Κρόκου

Έχοντας ως συνεργάτη φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες σε συνδυασμό με 4 απλά βήματα, η αποζημίωση σε επίπεδο επιχειρηματικών κινδύνων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όπως σημείωσε η κα. Ευγενία Καφφετζή, Διευθύνουσα Σύμβουλος Globalnet Μεσίτες Ασφαλίσεων ΕΠΕ, κατά την διάρκεια του 12th Insurance Conference η πρόληψη έρχεται πάντα στο επίκεντρο και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Παράλληλα, τόνισε πως ο διαμεσολαβητής, ο οποίος πρέπει να είναι εξειδικευμένος στις επιχειρηματικές ασφαλίσεις καλείται να λειτουργήσει σαν σύμβουλος ολιστικής διαχείρισης.

Τι απαιτείται όμως ώστε στην περίπτωση κάποιου τραγικού συμβάντος, για το οποίο υπάρχει ασφάλιση, η αποζημίωση να είναι σίγουρη;

  • Σοβαρή μελέτη και βαρύτητα στον εντοπισμό των δικών του κινδύνων (και όχι γενικά).
  • Αξιολόγηση αυτών των κινδύνων. Συμφωνία με τον επιχειρηματία για το εύρος της κάλυψης που πρέπει να βρει. Είτε σε εποχής κρίσης, είτε όχι ο διαμεσολαβών λειτουργεί και με ένα εκπαιδευτικό τρόπο στο τι πρέπει να γίνει.
  • Φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες. Η τεχνογνωσία των ειδικών και η αξιοπιστία τους σημαίνει πως ο πελάτης έχει κάνει σωστή επιλογή
  • Η εκπαίδευση και τα penetration tests. Τη στιγμή της ζημιάς δεν αρκεί να είσαι απλά με τον πραγματογνώμονα. Χρειάζεται να έχει εκπαιδευτεί ο πελάτης, για το τι μπορεί να του συμβεί, με τον διαμεσολαβητή να έχει δώσει πάλι βαρύτητα στους ιδιαίτερους κινδύνους.

Κατά τ’ άλλα, στο επίκεντρο βρέθηκε η διαχείριση της κρίσης από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Sunlight, οι επιτυχείς διαδικασίες από πλευράς συντονισμού και αποζημιώσεων.

Επί τάπητος τέθηκε η οπτική των μεσιτών γύρω από τις εν λόγω καταστροφές και την κάλυψη των επιχειρηματικών κινδύνων. Αναλύθηκαν διεθνή παραδείγματα, ο ρόλος των αντασφαλιστών, τα ασφάλιστρα στον κλάδο περιουσίας και η χρήση των νέων τεχνολογιών.

Επιτακτική θεωρείται, όπως επισημάνθηκε, η συνεργασία μεταξύ κράτους – ιδιωτικής ασφάλισης για την πρόβλεψη και κάλυψη καταστροφικών φαινομένων, όπως είναι ο σεισμός και η πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης: Ν. Μακρόπουλος: Τα ασφάλιστρα εμπορικών κινδύνων χρήζουν αυξήσεων

Η κα Καφφετζή παρευρέθηκε στο πάνελ συζητώντας των κρίσιμο θέμα των Φυσικών Καταστροφών μαζί με τον κ. Νικόλαο Μακρόπουλο, Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΥΡΩΠΗΣ Ασφαλιστικής, τον κ. Ερρίκο Μοάτσο, Διευθύνων Σύμβουλο της AXA Ασφαλιστικής, και τον ο κ. Βασίλειο Μπίλλη, CEO της SystemSunlight.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*