Περικοπές 1.800 θέσεων ανακοίνωσε η Aviva

Ο ασφαλιστικός κολοσσός Aviva ανακοίνωσε την περικοπή 1.800 θέσεων σε βάθος τριετίας, με στόχο να μειώσει τις δαπάνες του κατά 265 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Παρουσιάζοντας λεπτομέρειες για τη μελλοντική στρατηγική της, η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι σχεδιάζει να διαχωρίσει τις δραστηριότητές της στις γενικές ασφαλίσεις από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου.

Ο διευθύνων σύμβουλος Maurice Tulloch τόνισε πως ο εν λόγω σχεδιασμός αποτελεί ένα πρώτο βήμα προκειμένου να γίνει η ασφαλιστική εταιρεία «πιο απλή, πιο ανταγωνιστική και πιο εμπορική».

Η Aviva σκοπεύει να εξοικονομήσει 265 εκατ. ευρώ ετησίως έως το 2022 και θα προχωρήσει στην εν λόγω εξοικονόμηση μέσω της μείωσης του κεντρικού κόστους, της περικοπής δαπανών για εξωτερικούς συνεργάτες και συμβούλους καθώς και τον περιορισμό εξόδων για projects.

Θα προχωρήσει επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις στην περικοπή 1.800 θέσεων σε όλο τον όμιλο σε σύνολο 30.000 απασχολούμενων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα εξασφαλίσει τον ελάχιστο αριθμό απολύσεων «όπου αυτό είναι δυνατόν», ενώ έχει δεσμευτεί με το σωματείο εργαζομένων Unite προκειμένου να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση επί συγκεκριμένων προτάσεων.

Ο κ. Tulloch δήλωσε: «Η μείωση του κόστους της Aviva είναι απαραίτητη προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική και αυτό συνεπάγεται σκληρές αποφάσεις και απώλειες θέσεων εργασίας. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις απολύσεις και να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας».

Η Aviva επιβεβαίωσε τις διαρροές των τελευταίων ημερών πως οι ασφαλίσεις ζωής και οι GI δραστηριότητές της θα διαχωριστούν από τις υπόλοιπες εργασίες του Ομίλου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντιστρέφοντας μια άλλη απόφαση που είχε ληφθεί το έτος 2017 για την κοινή διαχείριση των εν λόγω δραστηριοτήτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*