Μ. Τζωρτζωρής, ΣΕΜΑ: Η αγορά διορθώνει τις στρεβλώσεις

Της Ελενας Ερμείδου

«Η αγορά διορθώνει τις στρεβλώσεις» τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΜΑ Μιχάλης Τζωρτζωρής στο 12ο Insurance Conference, βάζοντας στο τραπέζι των συζητήσεων τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Η καθήλωση της αγοράς στα ίδια σχεδόν επίπεδα τα τελευταία 20  χρόνια είναι ανησυχητική. Είναι προφανές παραδέχονται οι ασφαλιστές σε παράλληλες δηλώσεις που έκαναν εκτός συνεδρίου πολλά πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε, καλά, για τα οποία ευθύνονται όλοι: Ασφαλιστικές εταιρείες, ασφαλιστική διαμεσολάβηση, Πολιτεία.

Από την πλευρά του ο κος Τζωρτζωρής αναφερόμενος στα καίρια ζητήματα της αγοράς με ένα εξ’ αυτών να είναι ότι στην αγορά δεν εισέρχονται νέοι άνθρωποι,  υπογράμμισε ότι «φταίμε όλοι μας που δεν μπαίνει νέο αίμα στο κλάδο» ρίχνοντας το βάρος κυρίως στο περιβάλλον και στις λάθος επιλογές. Οι λάθος στρατολογήσεις, οι λάθος προσεγγίσεις, αλλά και ο τρόπος που γίνονται οι βραβεύσεις , σύμφωνα με τον κον Τζωρτζωρή αποτελούν τεκμήρια.

Χρ. Γεωργακόπουλος: Πρέπει να μπει νέο αίμα στην αγορά

Οι διαμεσολαβούντες όπως έχει δηλώσει και κος Δημήτρης Ζαφειρίου Επίτιμος Πρόεδρος Commergon SA στην ιδιωτική ασφάλιση του 2019 αποτελούν έναν πιστοποιημένο, εξειδικευμένο σύμβουλο ασφαλίσεων ζωής και γενικών ασφαλειών με υποχρεώσεις που απορρέουν από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι μία δύσκολη προσθέτει εργασία που απαιτεί υψηλότερη τεχνογνωσία και δια βίου μάθηση, περίσσια ψυχικά προσόντα, όραμα και επαγγελματισμό.

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Το επάγγελμα του ασφαλιστή να μείνει κλειστό

Σίγουρα ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης τελεί υπό περίοδο ανασυγκρότησης και προσαρμογής σε νέες τεχνολογίες. Σίγουρα η 4η βιομηχανική επανάσταση αλλάζει τα δεδομένα, ωστόσο ο κλάδος δεν θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις βασικές αξίες και αρχές της ασφάλισης που είναι η καλή πίστη και ο ανθρώπινος παράγων, τα οποία δεν μπορούν να υποκατασταθούν από καμία αυτοματοποιημένη έξυπνη διαδικασία.

Η IDD άλλαξε το πλαίσιο εργασίας και για τους μεσίτες, ωστόσο οι μεσίτες είναι οι σύμμαχοι των πολιτών και ο ρόλος τους μπορεί περαιτέρω μέσα από τις εξελίξεις να διευρυνθεί.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*