Τσίπρας για ασφαλιστικό: Θα εκχωρήσουν την επικουρική ασφάλιση

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με φόντο τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και το ασφαλιστικό βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο.

Σε χθεσινή συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ πως σχεδιάζει να εκχωρήσει την επικουρική ασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μιλώντας για το ασφαλιστικό τύπου «Πινοσέτ» που καταλογίζει στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για ένα σύστημα εκχώρησης της επικουρικής ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Είπε ότι θα δημιουργηθεί τεράστια τρύπα στο ασφαλιστικό σύστημα «που με χίλια βάσανα καταφέραμε από ελλειμματικό να το κάνουμε βιώσιμο» και αυτό μόνο θα ευνοήσει τα κέρδη κάποιων ιδιωτών και θα δημιουργήσει τεράστια κενά στη δυνατότητα πληρωμής των συντάξεων, άρα θα κληθεί να τα καλύψει το δημόσιο ή θα κοπούν οι συντάξεις και αν δεν έχει να τα καλύψει το δημόσιο, θα έρθουν πάλι να μας προσφέρουν προγράμματος «σωτηρίας».

Αυτά είναι πράγματα που θα μας οδηγήσουν πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε, είπε και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να αποφύγει να συζητήσει τέτοια θέματα.

Υπενθυμίζεται, πως η αντιπαράθεση για το εν λόγω ζήτημα επανήλθε στο προσκήνιο με τις δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα στο 12th Insurance Conference και την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Διαβάστε αναλυτικά: Η αντίδραση του Μαξίμου στις δηλώσεις Γ. Στουρνάρα στο 12ο Insurance Conference

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*