Τιμητική Διάκριση της βραδιάς δόθηκε στον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο, (φώτο: Γ. Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ, Χ. Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης, Κων/νος Ουζούνης Γενικός Δ/ντης της Ethos Media)

Χρ. Γεωργακόπουλος: Πρέπει να μπει νέο αίμα στην αγορά

Διαχρονικό φαντάζει το ερώτημα για το τι απαιτείται ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Πόσο μάλλον για την ελληνική οικονομία που προσπαθεί να εξέλθει μιας πολυετούς κρίσης. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την ασφαλιστική αγορά που ναι μεν έχει σταθεροποιηθεί σε συγκεκριμένα επίπεδα, ωστόσο το στοίχημα που παραμένει είναι πως θα επανέλθει σε επίπεδα προ 2009.

του Βάιου Κρόκου

Αρκετά είναι τα μηνύματα, οι δράσεις και οι νέες ασφαλιστικές υπηρεσίες όμως η φράση – «κλειδί» ίσως έρχεται δια στόματος του κ. Χρήστου Γεωργακόπουλου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ευρωπαϊκής Πίστης: «Αν δεν μπει νέο αίμα, θα διαχειριζόμαστε το 0»

«Δεν έχουμε σύστημα διανομής. Το δίκτυο που είναι η βασική πηγή εσόδων δεν έχει κατανοήσει ακόμα κάποια πράγματα. Η τεχνολογία μπορεί να συνεισφέρει όχι όμως να τα υποσκάπτει.

Πρέπει να μπει νέο αίμα στην αγορά, νεότερες ηλικίες και η Ένωση (ΕΑΑΕ) πρέπει να πιέσει προς αυτό. Είναι γεγονός πως όλοι ασχολούμαστε με την διαχείριση και όχι με την ουσιαστική ανάπτυξη».

Σε ειδικό πανελ, στο πλαίσιο του 12th Insurance Conference, τέθηκε επί τάπητος η διαμορφωθείσα κατάσταση στην ασφαλιστική αγορά και οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη

Την δική του οπτική για τις προσπάθειες που συντελούνται ανέπτυξε ο κ. Κυριάκος Αποστολίδης, Γενικός Διευθυντής Ελλάδος και Κύπρου της MetLife.

«Καταδικασμένο να παράγει ελλείμματα είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια πως λίγοι νέοι πιστεύουν ότι θα λάβουν σύνταξη. Η δημόσια υγεία είναι ουσιαστικά ιδιωτική – με κόστος από την τσέπη των πολιτών», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Ασφαλιστικής. Όπως επεσήμανε, απαιτείται να δούμε κατάματα τι συμβαίνει, καθώς απαιτείται μεγάλη προσπάθεια ώστε να επανέλθει η αγορά σε συνθήκες προ κρίσης.

Για αναχρονισμό και ελλείμματα σε δομές, ακόμα και ανθρώπους που χαράζουν πολιτική, έκανε λόγο ο κ. Ιωάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN.

«Οι πολιτικές δεν μπορούν χαράσσονται μέσα σε ένα χρόνο, π.χ για τις φυσικές καταστροφές. Στην Ολλανδία, που βρίσκεται η μητρική μας, έκαναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό 8 χρόνια», σημείωσε.

Σε κάθε περίπτωση η λύση είναι η συνεργασία σε όλους τους τομείς, όπως επίσης σε επίπεδο δημοσίου – ιδιωτικής πρωτοβουλίας, συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Γεωργακόπουλος: Bραβεύτηκε ως διακεκριμένος ηγέτης της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*