Πώς θα χρηματοδοτηθεί ο στρατηγικός μετασχηματισμός των Lloyd’s

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Το ενδεχόμενο να καταφύγει σε δανεισμό για να χρηματοδοτήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα στρατηγικού μετασχηματισμού (οι βασικοί άξονες του οποίου προαναγγέλθηκαν τον Μάιο) εξετάζει η διοίκηση των Lloyd’s of London. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η βρετανική ιστοσελίδα The Insurance Insider, αν υλοποιηθεί το σενάριο αυτό, τότε θα υιοθετηθεί ένα μοντέλο “pay-per-use” για τους χρήστες των υπηρεσιών της ιστορικής ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου, για την εξυπηρέτηση του δανείου.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτήρια για τη νέα στρατηγική των Lloyd’s

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, τα Lloyd’s σκέφτονται να χρεώνουν τους συμμετέχοντες στην αγορά ειδική προμήθεια για κάθε μια από τις κεντρικές υπηρεσίες που προσφέρουν, από την χρήση των in-houseτεχνολογικών πλατφορμών της αγοράς έως  το οικοσύστημα δεδομένων που διεθέτει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ωστόσο, δεν έχουν ακόμα ληφθεί οριστικές αποφάσεις για τη μέθοδο χρηματοδότησης και εξετάζονται και άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος των Lloyd’s, JohnNeal, έχει δηλώσει ότι το σχέδιό του θα χρηματοδοτηθεί με «καινοτόμους τρόπους», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν θα μοχλεύσει την ασφαλιστική αγορά για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια.

Περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το κόστος του προγράμματος μετασχηματισμού θα δημοσιοποιηθούν τον Οκτώβριο μαζί με τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Lloyd’s θέλουν οι συμμετέχοντες στην αγορά να είναι μέρος της διαδικασίας και να μην έχουν τον πρώτο λόγο οι μεγάλοι συμβουλευτικοί οίκοι, αν και τόσο η McKinsey όσο και η ΕΥ αναμένεται να έχουν σημαντική συνεισφορά.

Στην παρούσα φάση, η Lloyd’s Corporation βρίσκεται σε διαβούλευση με τους συμμετέχοντες  ώστε να έχει την άποψή τους για τα σχέδια που επεξεργάζεται. O κ. Neal κατέστησε επίσης σαφές ότι μόλις οριστικοποιηθούν οι τεχνολογικές λύσεις για τη διασυνδεσιμότητα της αγοράς, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Τα Lloyd’s αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες του TheInsuranceInsider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*