Η Intrum ήρθε στην Ελλάδα για να «μείνει»

Στόχος της Τρ. Πειραιώς είναι τα «κόκκινα δάνεια» το 2023 είναι να έχουν μειωθεί στο 9% έως το 2023. Αυτό δήλωσε σε teleconference της Τράπεζας Πειραιώς, ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Χ.Μεγάλου.

Όπως σημείωσε, «τα δάνεια εξακολουθούν ν’ ανήκουν στην τράπεζα. Οι πελάτες θα μιλάνε με τους ίδιους ανθρώπους ενώ η τεχνογνωσία της σουηδικής Intrum έχει την δυνατότητα να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες της Τρ. Πειραιώς».

Ύστερα από την στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία ανάμεσα στη Τρ. Πειραιώς και την Intrunm, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κόκκινων δανείων στην Ευρώπη προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο του άλλα 27 δισ. ευρώ.

Η νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων θα συνάψει σύμβαση για τη διαχείριση σε αποκλειστική βάση,  27 δισ. Ευρώ υφιστάμενων Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της Τράπεζας, μαζί με νέα «κόκκινα δάνεια» που θα δημιουργούνται από φέτος και αργότερα. Η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια και από τρίτες πηγές. Η αρχική διάρκεια της σύμβασης θα είναι 10 έτη και θα περιλαμβάνει όρους και προϋποθέσεις αντίστοιχες με ανάλογες προηγούμενες συναλλαγές στην αγορά. Η νέα εταιρεία θα λάβει άδεια και θα εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Μια δεύτερη εταιρεία διαχείρισης θα δημιουργηθεί, με την ίδια μετοχική σύνθεση, και θα διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο REOs (Real Estate) της Τράπεζας αξίας 1δισ. Ευρώ, ενώ θα διαχειρίζεται επίσης και REOs προερχόμενα από τρίτες πηγές.

Aναδημοσίευση από το banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*