Κέντρο καινοτομίας από την ΤτΕ

Κέντρο καινοτομίας για νεοφυείς και υφιστάμενες επιχειρήσεις ετοίμασε η Τράπεζα της Ελλάδος

της Έλενας Ερμείδου

Η ανταγωνιστικότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και η ποιότητα των υπηρεσιών τους, σύμφωνα με τον Διοικητή της ΤτΕ, εξαρτάται από την τεχνολογία.

Παράλληλα, και χρήστες των τεχνολογιών αναζητούν νέες καλύψεις έναντι των cyber κινδύνων που ελλοχεύουν στην τεχνολογική καινοτομία.

Ο κλάδος ασφαλειών, έχοντας πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων, μπορεί από κάθε άποψη να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, στοχεύοντας στην καλύτερη εκτίμηση των κινδύνων, στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης και στην καλύτερη τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων.

Το κέντρο θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες πάνω σε θέματα τεχνολογικής καινοτομίας fintech & insurtech, καθώς και μη δεσμευτικές οδηγίες για τη συμμόρφωση καινοτόμων χρηματοπιστωτικών/ασφαλιστικών προϊόντων, υπηρεσιών ή επιχειρηματικών μοντέλων με τις υπάρχουσες κανονιστικές απαιτήσεις και για τις εκάστοτε ρυθμιστικές και εποπτικές προσδοκίες.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την ΤτΕ, είναι ουραγός στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, ένα βήμα μπροστά από τη Ρουμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2018.

Aναδημοσίευση από το περιοδικό Insurance World

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*