Τι χρειάζεται για μια πραγματική ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς;

Πυλώνες για ελάφρυνση του συστήματος, μείωση των εργοδοτικών εισφορών και κίνητρα (φορολογικά κλπ) είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για μια πραγματική ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς.
Σε μια πρωτότυπη live συνέντευξη οn stage, με συντονιστή τον Χρήστο Κώνστα, oι κκ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου και Νότης Μηταράκηςέθεσαν επί τάπητος τις παραπάνω ανάγκες προς όφελος της αγοράς και υπό το πρίσμα της ενδεχόμενης εκλογικής νίκης της ΝΔ στις επερχόμενες βουλετικές εκλογές.
“Τι θα πράξετε τελικά”, διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΑΕ, κ. Σαρρηγεωργίου. Ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως η ΝΔ πάντα ήταν business friendly, ανοιχτή στο διάλογο και την παράθεση επιχειρημάτων με στόχο την οικονομική ανάπτυξη.
Αντικρούοντας τις παλαιότερες αιτιάσεις περί “Ασφαλιστικού Πινοσέτ”, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι σύστημα αυτό ήδη ισχύει, με τις σημερινές στρεβλώσεις στον πρώτο πυλώνα.
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, την επόμενη μέρα στόχος είναι:
-η μείωση κατά 25% στις εργοδοτικές εισφορές, σε βάθος 4ετίας καθώς προσβλέπουμε σε αύξηση της απασχόλησης
-Πρέπει, μεταξύ άλλων, να δούμε την ισορροπία σε εφάπαξ και ισόβιες μηνιαίες καταβολές
-Πρέπει να υπάρχουν φορολογικά κίνητρα για τον 3ο πυλώνα.
-Τα ταμεία δεν μπορούν να κάνουν διαχείριση, αλλά ΑΝΑΘΕΣΗ, δεν είναι επενδυτές.
Τέλος, ο κ Σαρρηγεωργίου τόνισε: Μακάρι να βάζαμε και στον πρώτο πυλώνα ασφάλισης εποπτεία όπως το Solvency II. Υπάρχει πράγματι στην ασφαλιστική αγορά overregulation, ωστόσο κανείς δεν θέλει να πάμε σε pro solvency καταστάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*