Α. Σαρρηγεωργίου στο INC 19: Διάλογος με όποια κυβέρνηση και να βγει στην εξουσία

Της Έλενας Ερμείδου

Συντεταγμένο διάλογο με όποια κυβέρνηση αν εκλεγεί ζήτησε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου από το βήμα του 12ου Insurance Conference τονίζοντας ότι στόχος της ΕΑΕΕ είναι να βρίσκεται δίπλα στην Πολιτεία ανεξάρτητα από όποια κυβέρνηση.

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι προτάσεις και λύσεις για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού υπάρχουν από την ΕΑΕE. Η πολιτική απόχρωση δεν επηρεάζει αν θα έχει το σύστημα πυλώνες αλλά αν θα έχει λιγότερο ή περισσότερο δημόσιο σύστημα.

Ζήτησε από την Πολιτεία να δοθούν κίνητρα για αποταμίευση, καθώς ο μέσος Έλληνας έχει συσσωρεύσει κεφάλαια μόνο για τρεις ημέρες μόνο, το 0,7% του ΑΕΠ.

Μιλώντας για την υγεία τόνισε πως σήμερα υπάρχει μεγάλο capacity στα δημόσια νοσοκομεία  και ισχυρά περιθώρια ανάπτυξης για την αγορά. Προϋπόθεση να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και αγοράς.

Ασφάλειες Πυρός, Καταστροφών, Cyber είναι οι μεγάλες προκλήσεις της αγοράς και για αυτές τις καλύψεις η ΕΑΕΕ έχει ετοιμάσει ολοκληρωμένες προτάσεις. Συμπλήρωσε μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος για τις ασφαλίσεις σεισμού.

Ο κος Σαρρηγεωργίου μίλησε για το νέο τοπίο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης για την νέα Οδηγία IDD, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα ηλεκτρονικά μαγαζιά που παρέχουν ασφάλιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*