Αποζημιώσεις 44 εκατ. δολαρίων μετά το σεξουαλικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Harvey Weinstein

Οι αστικές υποθέσεις εναντίον του Harvey Weinstein, που έφθασαν στο αμερικανικό δικαστήριο και αφορούν μια σειρά αδικημάτων οδηγούνται πρoς την ολοκλήρωσή τους.

Οι καταγγελίες από ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τον Weinstein είναι ποικίλες και αφορούν πολλά αδικήματα, μεταξύ άλλων και αυτό της σεξουαλικής επίθεσης. Επίσημα έχουν κατατεθεί 15 μηνύσεις εις βάρος του.

Την Πέμπτη, ο δικηγόρος του συν-ιδρυτή της εταιρείας του Weinstein, Bob Weinstein, κοινοποίησε σε δικαστή την αίτηση πτώχευσης για τα στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, διαδικασία η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Από το σύνολο των αποζημιώσεων που εκτιμάται ότι θα καταβληθούν βάσει διακανονισμού, ύψους 44 εκατομμυρίων δολαρίων, τα 30 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν στους κατηγόρους, τους πιστωτές και τους πρώην υπαλλήλους των στούντιο, ενώ τα υπόλοιπα 14 εκατ. θα αφορούν σε επιπλέον νομικές αμοιβές.

Ο διακανονισμός θα εξεταστεί προς έγκριση σε ακρόαση στις 4 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Weinstein δεν θα πληρώσει τίποτε από την τσέπη του, αντ’ αυτού οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν από τις ασφαλιστικές εταιρείες οι οποίες κάλυπταν της Weinstein Co. and Miramax.

Mε πληροφορίες από το Forbes

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*