AON: Αύξηση παραγωγής και ενδιαφέρον για εξαγορές εταιριών διαμεσολάβησης

Στα επίπεδα του 15% διαμορφώνεται η αύξηση της παραγωγής για την AON Benfield το 2010, όπως αυτή εκφράζεται από το ύψος των προμηθειών. Η εταιρία επίσης, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της για εξαγορές εταιριών από το χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Η αύξηση της παραγωγής, προκύπτει κατ’ αρχήν από την πλευρά των εσόδων που προέρχονται από εργασίες επαναλαμβανόμενες κάθε χρόνο και οι οποίες ανανεώνονται στις αρχές κάθε έτους. 

Οι εργασίες αυτές, αποτελούν το 80% των συνολικών εσόδων της εταιρίας. Για το 2010, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά στην προκειμένη περίπτωση, με ποσοστό αύξησης στα επίπεδα του 16% – 17%, έναντι του προηγούμενου έτους.

Το υπόλοιπο 20% που αποτελεί και την προαιρετική πλευρά των εργασιών, κινείται με χαμηλότερους ρυθμούς. Περιλαμβάνει κινδύνους που οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν επιθυμούν πιθανότατα να τους συμπεριλάβουν στις συμβάσεις τους. Μπορεί να βάζουν κάποιο όριο ή περιορισμό, όπως για παράδειγμα την ύπαρξη κάποιας εξαίρεσης (π.χ. όχι πλαστικά, κλπ).

Σε γενικές γραμμές, στελέχη της εταιρίας δηλώνουν την ικανοποίησή τους, καθώς η εταιρία όχι μόνο δεν έχασε, αλλά πήρε και κάποιες δουλειές από τον ανταγωνισμό. Η AON επωφελήθηκε επίσης από κάποιες αλλαγές και ανακατατάξεις που έγιναν σε εταιρικό επίπεδο στην ασφαλιστική αγορά.

Ειδικότερα, από την εικόνα των εργασιών της εταιρίας, προκύπτει αύξηση αντασφαλίστρων κατά 10,5% στην Ελληνική αγορά και κατά 7,8% συνολικά στην Κύπρο σε βαλκανικές χώρες, με μια μικρή εκπροσώπηση.

Στην περίπτωση του σεισμού ειδικότερα, το μέσο κόστος για τις εταιρίες που προστατεύονται από τον κίνδυνο αυτό, μειώθηκε εφέτος κατά 12,5%. Ποσοστό που σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, πέρασε στον τελικό πελάτη.

Η οικονομική ευρωστία της AON, της επιτρέπει και ήδη κινείται δραστήρια με στόχο να εξαγοράσει υγιείς εταιρίες από το χώρο της διαμεσολάβησης. 

Η AON επιθυμεί να επεκτείνει τις εργασίες της στο χώρο του retail και το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται σε εξαγορές μεσιτών που εξειδικεύονται στα ναυτιλιακά και στις γενικές ασφάλειες.

Ήδη οι συζητήσεις είναι πολύ… προχωρημένες σε μία τουλάχιστον περίπτωση και μέσα στους επόμενους μήνες και μέχρι το καλοκαίρι, αναμένεται να ανακοινωθεί μία τουλάχιστον εξαγορά.

Στόχος της AON μέσα από τις κινήσεις αυτές, είναι να διπλασιάσει τον όγκο των εργασιών της στην Ελληνική αγορά με χρονικό ορίζοντα μιας πενταετίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*