Chartis: + 44% η παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο τρίμηνο

Οι εταιρίες της Chartis Ελλάς (Chartis ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και National Union Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA.) κατέγραψαν υψηλή αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2010 (που έληξε στις 28 Φεβρουαρίου 2010).  

H συνολική παραγωγή ανήλθε στα 24,1 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 44,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.
Η θετική πορεία των μεγεθών απεικονίζεται και στους επιμέρους τεχνικούς δείκτες, όπου χαρακτηριστικά ο Μικτός Δείκτης Ζημιών & Εξόδων προς Ασφάλιστρα (Combined Ratio) διαμορφώθηκε σε ποσοστό χαμηλότερο του 80%.  

Είναι αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό αυτό κινείται σε εξαιρετικά θετικά επίπεδα για τα δεδομένα της ελληνικής και διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς.

 Η σύνθεση του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της Εταιρίας διαμορφώθηκε ως εξής: 

– Εμπορικές και βιομηχανικές ασφαλίσεις: 35% 

– Προσωπικές ασφαλίσεις: 65%  

Στις Εμπορικές και Βιομηχανικές ασφαλίσεις, ο τομέας Business Solutions κινήθηκε με αύξηση παραγωγής 3,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, ενώ τα Smart Business Solutions (προϊόντα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις) πέτυχαν αύξηση 22% και καλύπτουν πλέον το 10% της συνολικής παραγωγής της Chartis Ελλάς. 

Η καινοτόμος αυτή σειρά ασφαλιστικών προϊόντων έχει ήδη αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς για την ασφάλιση των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά.  

Στον τομέα των προσωπικών ασφαλίσεων, τα Personal Solutions σημείωσαν εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης, σημειώνοντας 83,6% αύξηση παραγωγής. 

Ακολουθώντας αυστηρές αρχές underwriting και χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης χαρτοφυλακίου, η Chartis συνδύασε τη θεαματική αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων με τη διατήρηση της κερδοφόρας εικόνας στον Κλάδο Αυτοκινήτου.   

Ταυτόχρονα με τα τριμηνιαία αποτελέσματα, ανακοινώθηκαν επίσης αλλαγές στη διοίκηση της εταιρίας, με τον κ. Χρήστο Αδαμαντιάδη να μετατίθεται από την Ελλάδα, αναβαθμιζόμενος στη σημαντική θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Chartis Ρωσίας, μιας χώρας ιδιαίτερου στρατηγικού ενδιαφέροντος για την Chartis διεθνώς. 

Τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Chartis Ελλάς θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα COO της Εταιρίας κ. Giuseppe Zorgno, ένα έμπειρο στέλεχος με περισσότερα από 14 χρόνια επιτυχημένης πορείας σε διάφορες θέσεις ευθύνης στην εταιρία.
 
Στη διοίκηση της Εταιρίας συμμετέχει επίσης ο κ. Παύλος Κανελλόπουλος, από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και η μέχρι σήμερα διοικητική ομάδα που συντέλεσε ουσιαστικά στη δυναμική παρουσία της Chartis Ελλάς στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Ας σημειωθεί επίσης, ότι μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε από την έδρα της εταιρίας, το πλαίσιο της οργανωτικής αναδιάρθρωσης της Chartis σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με το οποίο η Chartis Ελλάς, με τη συνεχιζόμενη μετοχική συμμετοχή του Συγκροτήματος Κανελλόπουλος-Αδαμαντιάδης Α.Ε., εντάσσεται πλέον στη διοικητική ζώνη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την αποτελεσματικότερη προετοιμασία για τις απαιτήσεις του Solvency II και την καλύτερη αξιοποίηση των υψηλών κεφαλαίων ανάληψης κινδύνων και της εξειδικευμένης τεχνογνωσίας που διαθέτει η Chartis Europe.

Τα ιδιαίτερα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς σε συνδυασμό με τις σημαντικές διοικητικές και οργανωτικές αλλαγές στην Chartis στην Ελλάδα και διεθνώς, αποτελούν εχέγγυο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυξημένων προκλήσεων και ευκαιριών της αγοράς.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα και στις εξελίξεις της Εταιρίας, ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Chartis Ελλάς, κ. Χρήστος Αδαμαντιάδης, δήλωσε τα εξής: «Αισθάνομαι μοναδικά υπερήφανος και τυχερός για όσα η Εταιρία μας κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τα Στελέχη και τους Συνεργάτες της. Γνωρίζω ότι το νέο διοικητικό σχήμα έχει και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα να οδηγήσει την Chartis Ελλάς σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες». 

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Giuseppe Zorgno δήλωσε: «Η πρόκληση για όλους εμάς στην Chartis είναι και συναρπαστική και μεγάλη. Βρισκόμαστε σε μία εξαιρετική καμπή της πορείας μας, καλύτερα εξοπλισμένοι από ποτέ και αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας προς την Αγορά, να γίνουμε η εξαιρετική Εταιρία παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών». 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*