insurtech, insurer, mobile

Insurtech: Το 10% της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς έως το 2023

Juniper Research: Η ετήσια εξοικονόμηση κόστους θα υπερβεί το 1,2 δισ. δολ. την ίδια χρονιά, λόγω Artificial Intelligence (AI)

του Βάιου Κρόκου

Αν και υιοθετείται με αργούς ρυθμούς από την ασφαλιστική αγορά, λόγω ιδιότυπων χαρακτηριστικών, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως το insurtech θα κατέχει το 10% της ασφαλιστικής αγοράς παγκοσμίως έως το 2023. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη της Juniper Research τα συνολικά έσοδα από το insurtech θα υπερβούν τα 400 δισ. δολ. μέχρι το 2023, από 187 δισ. το 2017.

Οι υπηρεσίες insurtech θα δώσουν τα μέσα στις μεγάλες εταιρείες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της μείωσης των περιθωρίων, αλλά και τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες, που δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Μεγάλη μείωση του κόστους λόγω AI

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, η εισαγωγή του AI στη διεκδίκηση αξιώσεων θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Η Juniper προβλέπει ότι η ετήσια εξοικονόμηση κόστους θα υπερβεί το 1,2 δισ. δολ. το 2023, πενταπλάσια αύξηση σε σχέση με το 2018, στις ασφάλειες ιδιοκτησίας, υγείας, ζωής και στην ασφάλιση αυτοκινήτων.

Μεταξύ των εταιρειών που πρωτοπορούν οι: AXA, Allianz, Ping An, Aviva, UnitedHealth, κ.α.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*