Υποχρεωτικά ο καταγραφέας συμβάντων στα Ι.Χ. – Πώς θα επηρεαστούν τα ασφαλιστήρια

Με βάση τους νέους κανονισμούς ασφαλείας της Ε.Ε. που θα τεθούν σε ισχύ από το 2022, τα Ι.Χ. θα πρέπει να εξοπλιστούν με «μαύρο κουτί» αντίστοιχο με εκείνο των αεροσκαφών.

Το «μαύρο κουτί» θα φέρει αλλαγές στην αγορά ασφαλίσεων, καθώς θα παρέχει στους εμπειρογνώμονες πλήρη στοιχεία σχετικά με τα αίτια και τις συνθήκες ενός ατυχήματος ή δυστυχήματος.

Βάσει της καταγραφής των δεδομένων, θα απαντάται άμεσα το ερώτημα για το «ποιος έφταιξε», ενώ τα στοιχεία αυτά θα είναι καθοριστικά για το ύψος των αποζημιώσεων – ακόμη και των ασφαλίστρων του εκάστοτε οχήματος.

Αυτό διότι οι ειδικοί των ασφαλιστικών εταιρειών θα είναι σε θέση να καταγράφουν την οδηγική συμπεριφορά των ιδιοκτητών, τους κινδύνους που διατρέχουν κι έτσι θα καθορίζουν υψηλότερα ή χαμηλότερα ασφάλιστρα.

Τέλος ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος καταγραφέας συμβάντων θα αποτελέσει ένα ακόμη «εργαλείο» αποτροπής κλοπών των οχημάτων, από τη στιγμή που θα είναι εξοπλισμένο καταλλήλως ώστε να εκπέμπει σήμα εντοπισμού τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*