Εθνική Ασφαλιστική, επιγραφή στην είσοδο του κτιρίου

Δεν υπάρχει ακόμα σοβαρή πρόταση για Εθνική Ασφαλιστική

Ένας στρατηγικός επενδυτής που ίσως θα ήταν μια ευρωπαϊκή ασφαλιστική είναι το καλύτερο σενάριο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο μετασχηματισμού της ΕΤΕ την επόμενη 4ετίας.

Προς το παρόν, σημείωσε ο κ. Μυλωνάς, δεν υπάρχει προσέγγιση από κανένα σοβαρό επενδυτή

Μιλώντας σε επενδυτές στο Λονδίνο, ο κ. Μυλωνάς σημείωσε πως το κλίμα θα είναι καλύτερο μετά τις εκλογές – χωρίς να αποκλείεται κάτι νωρίτερα, ώστε να υπάρξουν εν δυνάμει αγοραστές. Επεσήμανε, ωστόσο, πως το plan b παραμένει η είσοδος στο Χρηματιστήριο.

Για την ώρα, δεν έχει ξεκινήσει τυπικά η εκ νέου διαδικασία πώλησης καθώς απαιτούνται περαιτέρω συνομιλίες της τράπεζας με τους αρμόδιους συμβούλους για οριστικοποιηθεί το business plan της ασφαλιστικής.

Σημειώνεται ότι η DG Comp ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης υλοποίησης της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και επομένως της καθυστέρησης στην αποπληρωμή κρατικής βοήθειας, απαίτησε να αυξηθεί το ελάχιστο προς πώληση ποσοστό της ασφαλιστικής από 75% σε 80%.

«Ήταν το ελάχιστο πέναλτι που μπορούσαμε να υποστούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Μυλωνάς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*