Ψήφο εμπιστοσύνης στον Νικόλαο Μακρόπουλο

Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής πλήθος κορυφαίων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Νικόλαο Μακρόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Ευρώπη Ασφαλιστικής» για την υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου υπό το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη.

Τρεις είναι ο βασικοί λόγοι, όπως εξήγησε ο κ. Μακρόπουλος, που κατεβαίνει στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης:

  • Για ένα σχέδιο που θα έχει ως στόχο μια ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη, εδώ που γεννήθηκε, μεγάλωσε και εργάζεται
  • Για το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας νέος και χαρισματικός άνθρωπος που έχει ήδη πετυχημένη δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει ήδη κάνει προσπάθειες για εξασφάλιση στήριξης (ΕΤΕπ) και το κοστολογημένο σχέδιο των 573 εκ. ευρώ θα αποτυπώνεται με διαφάνεια σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του.
  • Γιατί η Αθήνα έχει, συνάμα, μεγάλες προοπτικές σε επίπεδο επενδύσεων, επιχειρηματικότητας και περαιτέρω δυνατότητες για μια ποιοτικότερη ζωή προς όφελος των πολιτών, κάτι που θα αντανακλά το σύνολο της χώρας.

Περιγράφοντας το σχέδιο για μια «Αθήνα Ψηλά», ο κ. Μακρόπουλος έκανε λόγο για μια πόλη «έξυπνη πόλη» με τεχνολογικές εφαρμογές, με πρόσβαση για όλους – αν αναλογιστεί κανείς ότι το 65% των δρόμων δεν έχει ράμπες.
Στόχος είναι επίσης μια πιο πράσινη πόλη, με ανάδειξη αρχαιολογικών περιπάτων και με έμφαση στην ασφάλεια και την καθαριότητα υπό το πρίσμα «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Πολλές είναι οι δυνατότητες στον τομέα του τουρισμού και του «επιχειρείν» στόχος όμως θα πρέπει να είναι η πάταξη του παραεμπορίου και της εγκληματικότητας. Όπως πρότεινε επίσης ο κ. Μακρόπουλος ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτηρίων στην πόλη, ενώ άλλα να χρησιμοποιηθούν για την στήριξη άπορων και άστεγων συμπολιτών δημιουργώντας παράλληλα κοινωνικές δομές και τους αδύναμους.

Κορυφαία στιγμή και η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά – που παρευρίσκονταν επίσης – από την περσινή τελετή βράβευσης του κ. Νικόλαου Μακρόπουλου στο 11ο Insurance Conference και προβλήθηκε στην χθεσινή εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται πως σε λίγες μέρες, στις 28/5, πραγματοποιείται το 12ο Insurance Conference όπου θα συζητηθούν όλα τα τελευταία νέα και οι προκλήσεις του ασφαλιστικού κλάδου.

«Δεν είναι ένας προσωπικός αγώνας, αλλά μια ομαδική προσπάθεια, καθώς η Ελλάδα χρειάζεται και άλλους σαν τον Νίκο Μακρόπουλο», είπε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι οξύμωρο και ιπποτικό ένας καταξιωμένος άνθρωπος και επιτυχημένος επιχειρηματίας να ξεκινά από τα «χαμηλά» της πολιτικής…και σίγουρα θέλει τόλμη και ειλικρίνεια», σημείωσε ο πρώην Υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

«Είναι δεδομένη η στήριξη μας σε έναν τέτοιο άνθρωπο και τα σχέδια της υποψηφιότητας για την ανάδειξη της πόλης των Αθηνών», σημείωσε η πρώην Υπουργός, Όλγα Κεφαλογιάννη

«Αφού το θέμα, μεταξύ άλλων, είναι η ασφάλεια, τι καλύτερο από έναν άνθρωπο της ασφαλιστικής αγοράς στα κοινά», σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Όπως τόνισε «Η ασφάλεια πάει με την ανάπτυξη και το 90% των ζητημάτων στην Αθήνα απαιτούν πολιτική βούληση. Ο Νικόλας Μακρόπουλος είναι καταξιωμένος στην ασφαλιστική αγορά με συμμετοχή στα κοινά του κλάδου και θα είναι τιμή για όλους τους συναδέλφους η παρουσία του στα κοινά της Αθήνας»

Τέλος το μήνυμα του πρόεδρου της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου μετέφερε η γενική διευθύντρια κα Μαργαρίτα Αντωνάκη σημειώνοντας πως άνθρωποι της ασφαλιστικής αγοράς έχουν να προσφέρουν στα κοινά, προς όφελος της κοινωνίας, καθώς γνωρίζουν τον παλμό και αφουγκράζονται τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*