Ερ. Μοάτσος: Κανείς ανασφάλιστος ξανά

Ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες του ασφαλιστικού κλάδου μετά την τραγωδία στο Μάτι Αττικής έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της AXA Ασφαλιστικής, κος Ερρίκος Μοάτσος στο πρόσφατο συνέδριο πωλήσεων. Ο ίδιος σημείωσε πως πράγματι υπήρχαν πολίτες που ήταν τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, έχοντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για την περιουσία τους.

του Βάιου Κρόκου

Τέτοιες τραγωδίες όμως θα πρέπει να μας κάνουν πιο ευσυνείδητους και προετοιμασμένους ώστε την επόμενη φορά – που δυστυχώς κάποια στιγμή θα συμβεί ξανά – όλοι οι πολίτες να είναι ασφαλισμένοι.

Τέτοια φαινόμενα είναι όλο και πιο συχνά: Σεισμοί, πυρκαγιές και πλημμύρες έχουν ένα σταθερά αυξανόμενο κόστος για τους πολίτες σε ετήσια βάση, ωστόσο τα ποσοστά ασφάλισης έναντι αυτών των κινδύνων παραμένουν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Με δεδομένο το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν έχει καλλιεργηθεί ασφαλιστική κουλτούρα, ο κλάδος καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ενημέρωση των πολιτών.

Όπως είχε επισημάνει ο κ. Μοάτσος, κατά καιρούς, και από τον θεσμικό του ρόλο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας και Αντασφάλισης της ΕΑΕΕ, η συμμετοχή των πολιτών πρέπει να είναι καθολική όπως και η παροχή πραγματικών κινήτρων από την πολιτεία.

Διαβάστε: Ερ. Μοάτσος: Είμαστε η εταιρεία που χτίζει το μέλλον της ασφάλισης

Οι διεθνείς τάσεις, η ελληνική πραγματικότητα και το τι απαιτείται για την αντιμετώπιση των καταστροφικών φαινομένων θα συζητηθούν σε ειδικό πάνελ στο 12ο Insurance Conference που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαϊου στο Athenaeum Intercontinental.

Διαβάστε εδώ την θεματολογία

Επίσης: Ο Διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας, Κεντρικός Ομιλητής στο 12th Insurance Conference

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*