Φάκελος «ανασφάλιστα οχήματα»: Σε αναμονή οι ασφαλιστές εν όψει εξελίξεων

Στάση αναμονής τηρούν οι ασφαλιστές εν αναμονή των επικείμενων διασταυρώσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα που μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι ενδεχομένως να ανέρχονται σε 1 εκατ. στην Ελλάδα.

Εντός του τρέχοντος μηνός δεν αποκλείεται να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα εντοπισμού και διασταυρώσεων για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Οι λύσεις είναι δύο, είτε η άμεση και έγκαιρη συμμόρφωση, είτε η καταβολή υψηλών προστίμων και εν συνεχεία συμμόρφωση.

Οι επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου βρίσκονται σε «επιστράτευση» αναμένοντας τις εξελίξεις και παρακολουθώντας στενά τις ενέργειες των αρμόδιων αρχών προκειμένου να διεκπεραιώσουν το έργο τους, μετά τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και τα «ραβασάκια» που θα αποσταλούν για την ασφάλισή τους.

Δεν αποκλείεται ακόμη και εντός καλοκαιριού ο όγκος των εργασιών που θα αναλάβουν οι ασφαλιστές να είναι μεγάλος, ακριβώς λόγω αυτών των εξελίξεων. Εξάλλου οι εκτιμήσεις για το πλήθος των μη ασφαλισμένων οχημάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για χρονοτριβή.

Τα πρόστιμα

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για τους οδηγούς που δεν θα συμμορφωθούν και που θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα είναι τσουχτερά.

Ενδεικτικά:

  • 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά,
  • 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών,
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα μεγαλύτερου κυβισμού.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*