Στο πάνελ, η Εκτελεστική Επιτροπή της εταιρείας: Vincent Teekens, γεν. διευθυντής ασφαλιστικών εργασιών, MuratErzincanli, γεν. διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών, Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Βελιώτης, γεν. διευθυντής ασφαλίσεων ζωής & υγείας, Ξενοφών Λιαπάκης, γεν. διευθυντής ψηφιακού μετασχηματισμού και IT Services, Τάσος Ηλιακόπουλος, γεν. διευθυντής πωλήσεων & marketing και Δροσιά Καρδάση, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού.

Η Interamerican ως ο απόλυτος «ψηφιακός ασφαλιστής»

του Βάιου Κρόκου

Από το μακρινό πλέον 2010 η Interamerican πραγματοποιεί στρατηγικές κινήσεις με φόντο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Ψηφιακού της Μετασχηματισμού.

Ψηφιοποίηση και Καινοτομία αποτελούν πλέον την “αιχμή του δόρατος” και τα αποτελέσματα πια είναι απτά με την εταιρεία να μετατρέπεται σε έναν πραγματικό «ψηφιακό ασφαλιστή».

Σημαντικές είναι οι επενδύσεις σε προγράμματα, συστήματα και εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας για λειτουργίες και προϊόντα.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η εμπειρία του πελάτη, παρέχοντας 24χ7 omni-channel προσωποποιημένων ψηφιακών υπηρεσιών, αναλύοντας το customer journey του, ακούγοντας τη φωνή του, αξιοποιώντας περισσότερο τα αδόμητα δεδομένα με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών όπως η Hadoop και Text & Sentiment analytics και παρέχοντάς του Virtual assistance υπηρεσίες (chatbots, voice recognition, speech2text κ.α.) που απλοποιούν τη καθημερινότητα του κυρίως στους χώρους της πληροφόρησης, του underwriting και της διαχείρισης των ζημιών.

Έμφαση δίνεται επίσης στην Αυτοματοποίηση επαναλαμβανομένων χρονοβόρων manual διαδικασιών με την 24χ7 χρήση Robotics, αυξάνοντας την παραγωγικότητά τους, εξοικονομώντας παράλληλα χρόνο και resources.

Η ασφάλεια των συστημάτων…και ο φόβος των κυβερνοεπιθέσεων

Μεγάλη προσοχή δίνεται στην Ασφάλεια Συστημάτων, με την συνεχή αναβάθμιση και διαρκή αξιολόγηση των συστημάτων προστασίας έναντι των κυβερνοεπιθέσεων, που συνεχώς αυξάνονται και αποτελούν ίσως το μεγαλύτερο ρίσκο για τις επιχειρήσεις σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Νέα όρια ασφάλισης από την Interamerican

Ψηφιοποίηση και καινοτομία – σε ποιους τομείς

Στη Λήψη Αποφάσεων, συνεχίζοντας τις επενδύσεις σε ανθρώπους και τεχνολογίες στον χώρο των Smart Data με στόχο την μετατροπή σε ένα data-driven οργανισμό, αναπτύσσοντας ή βελτιώνοντας τα μοντέλα τους και προχωρώντας στην βαθύτερη ανάλυση δεδομένων που έχουν σχέση με αξιολόγηση των ρίσκων, τη συμπεριφορά του πελάτη, συνδέοντας online
και offline δεδομένα, ενσωματώνοντας machine learning models, artificial και fraud detection τεχνικές, δημιουργώντας scoring models και βελτιστοποιώντας τα 360ο customer View μοντέλα μας.

Παράλληλα, η δημιουργία cross selling και next best offer μοντέλων πωλήσεων με την αξιοποίηση των leads και την παρακολούθηση των sales activities θα βοηθήσει στη σημαντική βελτίωση της παραγωγικής δραστηριότητας.

Στην Εκμετάλλευση νέων Επιχειρηματικών Ευκαιριών και την προσαρμογή ή δημιουργία νέων business μοντέλων αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως η τηλεματική και το IoT με την παρουσίαση νέων προϊόντων και υπηρεσιών στον χώρο των connected car, smart homes και υγείας.

Στην Είσοδό στην API Οικονομία, αναπτύσσοντας και παρέχοντας το δικό τους API development portal και δίνοντας τη δυνατότητα σε τρίτους της δημιουργίας ενός digital ecosystem, το οποίο θα ξεφεύγει από τα στενά όρια της ασφάλισης.

Στη μεγαλύτερη αξιοποίηση του Artificial Intelligence και των self-learning μηχανισμών, κάνοντάς τες integration με τις core ασφαλιστικές εφαρμογές, με virtual assistance υπηρεσίες και με χρήση τους καθημερινά στους τομείς των αποζημιώσεων, underwriting και contact centers

«Φυτώριο» ταλέντων και ιδεών

Τέλος, με το πρόγραμμα “Imagine”, η INTERAMERICAN στοχεύει στην ανάδειξη της δημιουργικότητας των εργαζομένων,
ως «φυτώριο» νέων ιδεών.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο μοντέλο διαδικασιών διαχείρισης της καινοτομίας με μια σύγχρονη διαδικτυακή πλατφόρμα και ένα σύστημα αξιολόγησης και ανταμοιβής για κάθε ιδέα. Το πρόγραμμα “Imagine”, βασισμένο στη μεθοδολογία “Accelerator”, δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον εργασιακών προκλήσεων στην εταιρεία.

Από το 2ο εξάμηνο του 2016 έως σήμερα:

220 νέες ιδέες έχουν υποβληθεί από τους εργαζόμενους
105 εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους συμμέτοχοι στην κοινότητα
του προγράμματος (coaches, μέλη, sponsors)
10.000 και πλέον πελάτες / δυνητικοί πελάτες έχουν εμπλακεί
σε 340 πειράματα, με αποτέλεσμα διδάγματα και επίγνωση
(π.χ. ευέλικτα προϊόντα Υγείας)
Μετεξέλιξη του “Imagine” (2019) από εσωτερικό σε ανοικτό πρόγραμμα,
μέσω της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Καινοτομίας
(INTERAMERICAN + ACEin Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας)

Διαβάστε επίσης: Interamerican: Αγκάθι στα κέρδη η φορολόγηση και το LAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*