Σε τεντωμένο σχοινί υπ. Μεταφορών και επαγγελματίες εκπαιδευτές

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Μεταφορών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Η ηγεσία του υπουργείου καταγγέλλει πως η Ομοσπονδία αυτό το διάστημα «κάνει ό,τι μπορεί» προκειμένου «να εμποδίσει τους εκπαιδευτές να προχωρήσουν σε προγραμματισμό εξετάσεων και παρεμβαίνει με ανύπαρκτα επιχειρήματα «περί εργατικής νομοθεσίας».

Το υπουργείο παράλληλα δημοσιεύει επιστολές της Ομοσπονδίας οι οποίες αποσκοπούν σύμφωνα με τα καταγγελθέντα στην «παρακώλυση των εξετάσεων για μικροπολιτικούς, και όχι μόνο, λόγους».

Οι επιστολές:

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου:

Την ώρα που σταδιακά ξεκινούν οι πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης με βάση το πρώτο μεταβατικό στάδιο του νέου Νόμου 4599/2019, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι κάνει τα πάντα όλο αυτό το διάστημα για να εμποδίσει τους εκπαιδευτές να προχωρήσουν σε προγραμματισμό εξετάσεων και παρεμβαίνει με ανύπαρκτα επιχειρήματα «περί εργατικής νομοθεσίας» (επισυνάπτονται σχετικές επιστολές ενδεικτικά).

Είναι άλλη μία προσπάθεια παρακώλυσης των εξετάσεων για μικροπολιτικούς, και όχι μόνο, λόγους.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΟ, που όλοι πια γνωρίζουν ως γνωστό στέλεχος συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, και η ηγεσία της ομοσπονδίας πρέπει να απολογηθούν στους εκπαιδευτές για την παρακώλυση του έργου τους και στους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται.

Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης πρέπει να απολογηθεί στους εκπαιδευτές, γιατί τους οδηγεί στην ανεργία και εδώ και 2 μήνες με κάθε τρόπο παρακωλύει τις εξετάσεις.

Καλούμε όλους τους «υγιείς» εκπαιδευτές που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους να προσέλθουν για προγραμματισμό εξετάσεων στις αρμόδιες Δ/νσεις των Περιφερειών.

Το νέο σύστημα είναι σε ισχύ και εφαρμόζεται παρά τις αντίθετες ρητορείες των υπερασπιστών του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*