Νέα όρια ασφάλισης από την Interamerican

Τα όρια της ασφάλισης επιχειρεί να διευρύνει η Interamerican επενδύοντας σε νέες ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα, στοχεύοντας στην πρόληψη. Το  μέλλον της ασφάλισης είναι ένας συνδυασμός ασφάλισης και υπηρεσιών δήλωσε χτες στην ετήσια συνέντευξη Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος.  Ο σχεδιασμός και η υποστήριξη των ολοκληρωμένων αυτών οικοσυστημάτων θα γίνει μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας ο οποίος έχει ξεκινήσει. Για την προώθηση των οικοσυστημάτων, η Interamerican θα κάνει χρήση όλων των καναλιών διανομής, ενώ σήμερα βρίσκεται στην αναζήτηση σημείων πώλησης μέσω τραπεζικών δικτύων.

Διαβάστε:

Interamerican: Αγκάθι στα κέρδη η φορολόγηση και το LAT

Της Ελενας Ερμείδου

H εταιρεία μία από τις λίγες που ξεχωρίζουν στην αγορά ανασυντάσσεται, λειτουργεί διαδραστικά με το περιβάλλον, επανασχεδιάζει το χαρτοφυλάκιο της και είναι έτοιμη να δώσει πρωτοποριακές απαντήσεις, αξιοποιώντας όλα τα κανάλια διανομής.

Σε ό,τι αφορά δε για το πώς θα διαχειριστεί τα παλαιά χαρτοφυλάκια ζωής, αν θα πάει σε run-off ώστε να γράψει και αποδόσεις ή θα συνεργαστεί στο τομέα αυτόν με την Resolute με την οποία πρόσφατα σύναψε συνεργασία, απαντώντας ο κος Καντώρος στο IW τόνισε ότι «το run – off αν ήταν, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν χρόνια, τώρα τα εν λόγω χαρτοφυλάκια δεν δημιουργούν μεγάλα βάρη καθώς λήγουν μέσα στα επόμενα 6 χρόνια».

Τα κανάλια διανομής και τα ποσοστά των πωλήσεων τους

Το εταιρικό δίκτυο πωλήσεων agency, το οποίο βρίσκεται σε πλαίσιο μετεξέλιξης, το δίκτυο συνεργαζόμενων πρακτόρων και μεσιτών, οι απευθείας πωλήσεις και οι συνεργασίες λιανικής αποτελούν τα κανάλια διανομής της εταιρείας.

Το δίκτυο agency κατέχει το 36% των πωλήσεων, έχοντας επιτύχει αύξηση 7% το 2018 στο χαρτοφυλάκιο Υγείας και διεύρυνση του κύκλου εργασιών κατά 4% στις γενικές ασφάλειες.

Οι συνεργαζόμενοι πράκτορες κατέχουν 31% στο μερίδιο των πωλήσεων. Εξισορρόπησαν την σχέση χαρτοφυλακίου Γενικών Ασφαλίσεων: με 54% αυτοκίνητο, -46% Λοιποί κλάδοι. Επέτυχαν 13% αύξηση εργασιών σε κλάδος εκτός αυτοκινήτου, 18% στο κλάδο πυρός, 8,44% αύξηση στην αστική ευθύνη, και 45,63% αύξηση στο κλάδο μεταφορών.

Τέλος η anytime κατέχει το 21% των πωλήσεων και οι Λοιποί 12%.

Η Interamerican δίνει βάρος στην αναβάθμιση του ρόλου του ασφαλιστικού συμβούλου με κατεύθυνση την συμβουλευτική πώληση, στην συστηματοποίηση της εργασίας με αξιοποίηση του ψηφιακού γραφείου, στην δημιουργία νέας γενιάς managers για τα γραφεία πωλήσεων μέσα από την σύγχρονη εκπαίδευση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*