Interamerican: Οικονομικά αποτελέσματα με «αναβαθμισμένη» την Achmea

του Βάϊου Κρόκου

Μπορεί η αναβάθμιση της μητρικής Achmea να μην έχει κάποιο αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα, σίγουρα όμως αποτελεί ένα καλό εφαλτήριο για ένα μελλοντικό αποτύπωμα στο σύνολο των εργασιών. Ο λόγος για την Interamerican που δημοσιεύει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018.

Με την κληρονομία της Ιστορίας και όχημα τον Μετασχηματισμό, στον δρόμο της σταθερής Κερδοφορίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης“, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η διοίκηση της Interamerican αναμένεται να δώσει το στίγμα της επόμενης μέρα, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερων προκλήσεων και ευκαιριών.

Υπενθυμίζεται, πως στο πρόσφατο συνέδριο πωλήσεων, τέθηκαν επί τάπητος οι πρωτοβουλίες και η νέα κατεύθυνση της διοίκησης. Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στα οικοσυστήματα, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η Υγεία (με το bewell) και το Αυτοκίνητο (Drive On). Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η προσφορά λύσεων με μια πιο ολιστική προσέγγιση.

Στο κεντρικό του μήνυμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιάννης Καντώρος είχε σημείωσε ενδεικτικά πως στόχος προς όλους τους πολίτες πρέπει να αποτελεί η αξιοπρεπής πρόσβαση στην Υγεία, ένα σαφές μέλλον για την 3η ηλικία (συντάξεις), η άμεση αντιμετώπιση των καταστροφών, όπως και η αποτελεσματική κάλυψη καθημερινών αναγκών (αυτοκίνητο).

Η αναβάθμιση της μητρικής Achmea

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) ανακοίνωσε την αναβάθμιση των προοπτικών πιστοληπτικής ικανότητας της Achmea, μητρικής της Interamerican, σε σταθερές. Η συνολική πιστοληπτική κατάταξη για τις ασφαλιστικές εταιρείες της Achmea παραμένει «A».

Όπως αναφέρει στην Έκθεσή της η S&P, το σταθερό και βελτιωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα που παρουσίασε η Achmea για το 2018 -προ φόρων 391 εκατομμύρια ευρώ- υπερέβη τις προσδοκίες της. Ο οίκος προσθέτει πως αναμένει από την Achmea να διατηρήσει τον δείκτη χρέους-μόχλευσης και σταθερή την κεφαλαιακή θέση της σε αυτό το επίπεδο ισχύος και κατά την ερχόμενη περίοδο.

Διαβάστε: S&P:Αναβάθμιση των προοπτικών της Acmea, μητρικής της Intermerican

Σε αυτή τη βάση, η Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι θα ανεβάσει τις προοπτικές σε σταθερές με βαθμό πιστοληπτικής κατάταξης «A» για τις ασφαλιστικές εταιρείες του οργανισμού, βαθμό «Α-» για τις «ιδιαίτερα στρατηγικές θυγατρικές» ACHMEA Reinsurance Company N.V. και ACHMEA Bank N.V. και βαθμό «ΒΒΒ+» για την ACHMEA B.V.

Αξίζει να επισημανθεί, όσον αφορά στη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη συνεισφορά στην κοινωνία, ότι η Interamerican, θυγατρική της Achmea, έχει ενσωματώσει προοδευτικά στη στρατηγική της κατά την τελευταία δεκαετία τα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης αναλαμβάνοντας διεθνώς δεσμεύσεις. Παράλληλα, η υιοθέτηση των SDGs του Ο.Η.Ε. έχει αποτυπωθεί, ήδη, στις εταιρικές πρωτοβουλίες -άπτονται των 15 από τους 17 Στόχους- που περιγράφονται στη σχετική Έκθεση της Interamerican για τη διετία αναφοράς 2016-2017.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*